Ново опустошително бедствие сполетя района на гръцката столица. В северната

...
Ново опустошително бедствие сполетя района на гръцката столица. В северната
Коментари Харесай

Нов ужас очаква Гърция в близките дни, стихията ще се стовари върху Халкидики, където има хиляди български летовници

Ново опустошително злополучие сполетя региона на гръцката столица. В северната част на града са паднали 7 л/кв.м, което е довело до наводнение на улици и приземни етажи. Най-силно наранено е предградието Маруси, в което има най-малко 50 унищожени коли, написа Блиц.

 

Улиците се трансфораха в реки. Заради изобилните превалявания паркираните коли потънаха. Трафикът по централните булеварди в града, както и по националния път Атина-Солун, беше усложнен.

От Гражданска отбрана в страната оповестиха, че са в режим на подготвеност поради очакващите се извънредни метеорологични феномени в идващите дни. Очакват се обилни дъждове, съпроводени от ветрове и градушки. Властите посъветваха търговците да отстранен всички предмети от улиците, които биха затруднили отводняването. 

Препоръчва се жителите да не пътуват през идващите дни. Отворен е 24-часов телефон – 1595, на който те могат да звънят при потребност от помощ, осведоми Нова тв.

Бедствено състояние се чака и в Халкидики, където доста българи прекарват почивката си. В българското посолство в Атина, както и в дежурното консолство, ще има дежурен екип през цялото денонощие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР