Ново недоволство изникна от разписанията на БДЖ заради ремонта на

...
Ново недоволство изникна от разписанията на БДЖ заради ремонта на
Коментари Харесай

Недомислица – пътници от няколко общини край Пловдив недоволстват от БДЖ заради разписанията

Ново неодобрение изникна от разписанията на БДЖ поради ремонта на жп възел Пловдив. Жители от редица обитаеми места от общините Белово, Пазарджик и  Стамболийски изпратиха сигнал до TrafficNews,  че маршрутите са напълно несъобразни с реалните  потребности на хората. По думите им поради разместените часове  работния им ден се удължава до 14 часа.
Прочетете още
Те молят от БДЖ да преразгледат разписанията си и да ги създадат съответни, защото в ранния час единият от влаковете не пътува никой, другият е със съкратен маршрут, а третият е прекомерно дълъг.

По-рано друга група недоволни пасажери изрази своето отвращение от линията Асеновград – Пловдив.

Ето и сигнала на жителите от другите общини:

„ Ние сме немалка група пътуващи работещи, които от години употребяват услугите на „ БДЖ–Пътнически транспорти ” ЕООД за напредване от местоживеене до месторабота и назад на територията на обитаемоте места от община Белово, Пазарджик и  Стамболийски до град Пловдив и назад.

 За доста българи влаковете са единствен вид да се придвижват, с цел да работят. Често хората от околните обитаеми места към огромните градове пътуват за работа с трен заран и вечер. За това е значимо графикът на влаковете да бъде съгласуван и с работното време.

При всяка смяна в разписанията на влакове, от БДЖ  се вмъква текст със следното наличие:

”БДЖ съгласува придвижването на бързите и пътническите влакове с регионалните и общинските администрации по места, прецизират от компанията. ”’ Такова  конкретизиране обаче  няма.

Ще ви срещна с метода на  прогонване на  работещите пътници  от влакове, които са и целогодишните клиенти на БДЖ –пътнически транспорти, като образец употребявам маршрута Белово–Пловдив–Белово.

заран: Белово–Пловдив 06:25h-07:29h

В момента оповестените влакове, с които работещите могат да се прибират в посока Пловдив –Белово са: 16:10 h.- 17:15 h   18:51 h.- 19:50 h

Работното ни време е до 17:00 h  или до  17:30 h.

 Направихме инспекция във влака, който тръгва  в 16:10 h пътувайки с него,  има 10 пасажера, въпросът ни е за кои 10 пасажера пътува този трен?

При изискване, че влакът е празен каква,  печалба има БДЖ от този никому непотребен трен.? Кой  завършва работа по-рано от 16:00 h и за кой е комфортен този трен.? Уважаваме всички  случайно пътуващи, за които надали има значение тъкмо този час на потегляне в 16:10 h

Има пътнически трен, само че единствено до гара Септември и по този начин остава последния влак  18:51 h.- 19:50 h, който към този момент трети ден закъснява от 10 до 29 мин.

Така работният ни ден от 06:25 h  до 19:50 h, в случай че влака пристигна в точния момент е  14 часа. Никога досега не е имало толкоз абсурдно  разписание.

 Разбираме, че има ремонтни действия, само че това е  една от най-натоварената влакова линия в България, а ремонта надали ще завърши на 25 септември както е оповестено авансово.! 

Влакът в 18.14 h часа може би е най-пълен поради работещите. Точно той  ли би трябвало да се промени?  Не може ли пътническият трен в  17:40 h да не е до гара Септември, а до Ихтиман или София? Или празния бърз трен в 16:10 h. да потегля по-късно?

При междинна инспекция на влаковете в уеб страницата на БДЖ –Пътнически транспорти се виждаше че трен №БВ 1614 Пловдив–Белово тръгващ от гара Пловдив в 18:16h. е анулиран, само че имаше обявен  трен в 17:22 h. и заради тази причина не сме реагирали по-рано.

В утринните влакове се пуска климатик и от време на време даже би трябвало да сме с връхни облекла, а следобедните в които температурата е повече от 40 градуса са препълнени и въпрос на време е някой да пострада. Трябва ли това да се случи, с цел да се задействат институциите?

 Поради ескалиращото напрежение, което се следи, като дългогодишни работещи употребяващи услугите на „ БДЖ–Пътнически транспорти ” ЕООД, жители на страна членка на Европейски Съюз, имащи фамилии с дребни деца, показваме несъгласието си от по този начин направеното вечерно  разписание  Пловдив–Пазарджик-Стамболийски -Белово  и Ви молим за подпомагане във връзка със  създалата се обстановка. 

Изпратено е писмо до  централно ръководство „ БДЖ–Пътнически транспорти ” ЕООД Предполагаме, че в случай че има отговор ще е в законоустановения период от 30 дни,а  дотогава който оцелее и издържи.

Каним представители на БДЖ пътнически транспорти изготвящи разписанието,както и на управителя  да попътуват с нас три дни, с цел да усетят с цялостна мощ натоварването от работния ден, високите температури и часове в очакване на последния трен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР