Ново научно изследване, публикувано в списание Нейчър, твърди, че скоростта

...
Ново научно изследване, публикувано в списание Нейчър, твърди, че скоростта
Коментари Харесай

Скоростта и мащабите на глобалното затопляне – най-големите от 2000 години насам

Ново научно проучване, оповестено в списание " Нейчър ", твърди, че скоростта и мащабите на настоящето световно стопляне надминават всевъзможни сходни събития през последните 2000 години. 

Според учените прословути исторически събития, в това число Малката ледникова епоха*, не могат да се съпоставят с мащабите на стоплянето през последния век.

Резултатите са получени от данни, които би трябвало да опровергаят вижданията на климатоскептиците. Те покриват последните две хилядолетия и са събрани от близо 700 източника, като годишни пръстени на дърветата, корали, седименти и ледове.

Източник: Бернският университет

" Когато се върнем в предишното, ние откриваме районни явления, само че нито един от тях не е световен феномен ", споделя Нейтън Стийгър от Колумбийския университет в Ню Йорк. " А в този момент стоплянето е световно. 98 % от планетата се е затоплила след индустриалната гражданска война ", добавя той.

* Тя продължава от 1300 до 1850 година Въпреки че е било извънредно студено в Европа и Северна Америка в продължение на няколко века, през този интервал не е било студено на цялата планета.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР