Ново напрежение избухва сред хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински

...
Ново напрежение избухва сред хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински
Коментари Харесай

Хотелите ще получат с 50% по-малко пари за приютените украинци?

Ново напрежение избухва измежду хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински бежанци. След като при започване на седмицата те сигнализираха, че повече от 6 месеца не са получавали суми по програмата за настаняване бежанци, в този момент казусът е различен, оповестяват от „ 24 часа “.

Одобрените суми, които имат да получават съгласно описите, оповестени на страницата на Министерството на туризма, не дават отговор на упованията им. Част от шефовете настояват, че парите, които ще получат са с близо 50% по-малко, от тези, които им се поставят.

В четвъртък в Министерството на туризма е основана организация до 10 дни да бъдат изплатени близо 18-те млн. лв. по втората филантропична стратегия за лица с краткотрайна протекция от Украйна, които бяха обработени в границите на месец май, оповестиха от Министерството на туризма.

Решението е признато на 2 юни, а от 7 юни верифицираните претенденти са оповестени на формалната страница на МТ в секция “Информация за настаняване по отношение на войната в Украйна ”. Там може да бъде открит и лист № 17 с размера на дължимите за възобновяване надплатени средства по програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България.

Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лв. бяха верифицирани след цялостно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни интервали по програмата от 01.06.2022 година до 31.03.2023 година

Етикети: бежанцихотели
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР