Ново изследване показва, че ходенето с физическо натоварване може да

...
Ново изследване показва, че ходенето с физическо натоварване може да
Коментари Харесай

Как можем да намалим болката в коленете с напредване на възрастта

Ново проучване демонстрира, че ходенето с физическо натоварване може да понижи появяването на нови чести болки в коляното измежду хората на възраст над 50 години, диагностицирани с остеоартрит на коляннната става- най-разпространената форма на артрит.

Това оповестява Science Daily.

Освен това, резултатите от изследването демонстрират, че ходенето с физически извършения може да бъде дейно средство за закъснение разрушаването на колянната става.

Изследователите преглеждат резултатите от Инициативата по остеоартрит, многогодишно обсервационно проучване, в което участниците независимо оповестяват за това какъв брой време и какъв брой постоянно вървят пешком и вършат физически извършения.

При тези, които оповестяват за вървене с физически извършения, вероятността от появяването на нови чести болки в коляното понижава с 40% спрямо тези, които не вършат това.

" Това проучване удостоверява това,че ходенето с физически извършения може да помогне да се предотврати появяването на ежедневна болежка в коленете. То също по този начин може да забави задълбочаването на уврежданията вътре в ставата, породени от остеоартрит ", споделят създателите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР