Ново изследване на учени от Чили, Франция и Австралия, показва

...
Ново изследване на учени от Чили, Франция и Австралия, показва
Коментари Харесай

Какво става ако тренирате само едната си ръка?

Ново проучване на учени от Чили, Франция и Австралия, демонстрира за следващ път, че всичко в човешкото тяло е взаимосвързано. Проучването е оповестено в Scandinavian Journal of Medicine and Sports Science.

За задачата на изследването вземат присъединяване 30 здрави мъже на възраст от 18 до 34 години. По-малко употребяваната ръка на всеки от тях е била съзнателно обездвижена по 8 часа дневно за интервал от четири седмици. Участниците в опита са били разграничени на три групи. Първата и втората група правили три пъти седмично извършения с преносимата си ръка. Едните правели такива, присъщи за ексцентричната подготовка (ECC), а другите – за концентрично-ексцентричната (CON‐ECC). Третата група не правила извършения.

Ексцентричните тренировки провокират удължение на мускулите и се считат за потребни във връзка с силата. Те слагат напрегнат за по-продължително време, за което се изисква и повече внимание, с цел да не се получат травми. При концентричната подготовка мускулът се редуцира, като по този начин понижава дължината си и усилва размера си.

Най-добри са резултатите от групата, направила ексцентрична подготовка. Те освен съхранили, само че и подобрили положението на мускулите на неподвижната ръка. При другата тренираща група индикаторите са леко понижени. В третата група, която не правила извършения, също се следи понижаване, само че в по-голяма степен.

Изследването е в помощ на хора, при които един от крайниците е обездвижен в резултат на строшаване. Така потърпевшият може да поддържа добра форма и посредством тренировки на здравия си крак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР