Ново фатално мозъчно заболяване, идентифицирано в Канада …През 2015 г.,

...
Ново фатално мозъчно заболяване, идентифицирано в Канада …През 2015 г.,
Коментари Харесай

Ново фатално мозъчно заболяване, идентифицирано в Канада

Ново съдбовно мозъчно заболяване, разпознато в Канада …През 2015 година, странна болест, причиняваща съдбовна деменция при хората, е разпозната в канадската провинция Нов Брунсуик (New Brunswick). (HiddenTruth.site)

 08362408 600x399 - Ново съдбовно мозъчно заболяване, разпознато в Канада
Оттогава, 43 души са се разболели от нея, а медиците към момента не знаят нищо за болестта. Изглежда изцяло нова прионна болест.Малко хора знаят за това, защото изявленията за тази болест в пресата са към момента доста редки, а също и тъй като единствено (засега?) поданици на източната част на канадската провинция Нов Брунсуик са болни.По-специално, всички пациенти живеят в югоизточната част на град Монктон (Moncton).В никоя друга част на Канада или в най-близките градове на Съединените щати не е имало случаи на болестта, което прибавя още повече тайнственост към този така и така тайнствен случай.
Първата зараза с това заболяване е маркирана през 2015 година През последните пет години, заболяването даже не е получила публично научно название, защото специалистите към момента не знаят нищо за нея. В изявленията, болестта нормално се назовава или „ незнайно неврологично заболяване “, или „ прогресиращо неврологично заболяване “.

 1 1 600x404 - Ново съдбовно мозъчно заболяване, разпознато в Канада
По отношение на признаците, това заболяване е сходно на Болестта на Кройцфелд-Якоб, по-известна като Болест на лудата крава. Заболяването визира мозъка и гръбначния мозък, и е 100 % съдбовно. Болестта се предизвиква от анормални протеини, наречени прион протеини или приони. Когато те взаимодействат с естествените протеини на клетъчната повърхнина, поражда зараза и по-късно клетката умира.

 c130e6fb51013ca5f2e1b6672be82378 600x423 - Ново съдбовно мозъчно заболяване, разпознато в Канада
Пациент, измъчен от синдром на Кройцфелд-Якоб, е изправен пред тежки признаци на деменция, които прогресират бързо и непреклонно. Няма лекуване за това.Лекарите обаче не считат, че заболяването, която са срещнали в Нов Брунсуик, е някаква вариация на Болестта на лудата крава или други известни прионни заболявания. Те подозират, че са изправени пред нещо напълно ново.

 2 1 600x399 - Ново съдбовно мозъчно заболяване, разпознато в Канада
За пет години са открити 35 доказани случая на болестта, а други 8 са обвинени. Вече са умряли 5 души.В изявление с кореспонденти на CTV News, неврологът доктор Алиер Мареро, споделя: “Не знаем какво предизвиква това, тъй че сме отворени за благоприятни условия. Не можем да кажем, че това е Болест на Кройцфелд-Якоб, тъй като наподобява, че не е. ”Главният хигиеничен шеф на провинцията декларира, че им следва „ доста работа “, с цел да се дефинира за какво заболяването е зародила и дали е обвързвана с околната среда.Д-р Дженифър Ръсел разяснява: “Това е най-вероятно ново заболяване. Не сме виждали това на никое място другаде, тъй че е с незнайна етиология, само че признаците са доста сходни на Болестта на Кройцфелд-Якоб. ”Средната възраст на болните е 59 години, т.е. заболяването визира най-вече хора, които към този момент са в преклонна възраст. Страдащите стартират да се оплакват от необясними главоболия, загуба наизуст, неволни придвижвания, понижена зрителна заостреност и халюцинации.Четете още: До 10 година ще има медикамент за доста удължение на животаСпоред доктор Мареро, доста е мъчно освен за пациентите, само че и за техните фамилии, защото те не могат да схванат какво се случва, тъй като лекарите не могат да им кажат точната диагноза.Подобно на Болестта на Кройцфелд-Якоб, тази незнайна болест има дегенеративен темперамент и може да аргументи съдбовна форма на деменция.

 3 1 600x428 - Ново съдбовно мозъчно заболяване, разпознато в Канада
Какво разболява хората? Предварителните доказателства сочат, че това не е наследствено заболяване и специалистите подозират, че има опция за предаване посредством храна, вода или въздух.Д-р Нийл Кашман, професор в Медицинския факултет на Университета на Британска Колумбия и невролог, профилиран в прионните болести, споделя, че една от вероятните аргументи е токсин в околната среда, наименуван B-метиламино-L-аланин (BMAA), открит в рибите и черупчестите мекотели.Друга опция е домоевата киселина, различен невротоксин, създаван от бактерии и открит в черупчести, аншоа и сардини. В допълнение, оловото също може да индуцира клъстери на невродегенерация. Но, значимо е да се означи, че сега това са единствено спекулации.Главният здравен шеф на Канада, доктор Дженифър Ръсел, съобщи, че тя и други специалисти наблюдават от близко обстановката, и че са нужни повече проучвания, с цел да се разбере по-добре тази мистериозна и смъртоносна болест.Тя споделя:„ В момента имаме повече въпроси, в сравнение с отговори! “
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР