Индийският министър-председател Моди призовава нациите с критични минерали да гледат на попечителството като на „глобална отговорност“

...
НОВО ДЕЛХИ (Ройтерс) – Индийският премиер Нарендра Моди каза, че
Коментари Харесай

НОВО ДЕЛХИ (Ройтерс) – Индийският премиер Нарендра Моди каза, че има риск от „нов модел на колониализъм“, ако нациите с критичните минерали не разглеждат попечителството като „глобална отговорност“, тъй като фирмите се надпреварват да осигурят ресурси, които са от основно значение за целите на енергийния преход.

„Изпитваме това предизвикателство за критични материали, редкоземни елементи и други. Тези неща са в изобилие на някои места и изобщо не присъстват на други, но цялото човечество се нуждае от тях“, каза Моди на срещата на върха на Business 20 в Ню Делхи в неделя.

„Тези, които ги имат, ако ги нямат Ако не гледам на това като на глобална отговорност, тогава това ще насърчи нов модел на колониализъм. Това е моето предупреждение“, каза Моди.

Коментарите идват като адекватни доставки на минерали, критични за прехода към по-щадящи околната среда енергията далеч не е сигурна на фона на предизвикателства като неравномерната географска диверсификация на ресурсите.

Китай представлява 70% от световното производство на редкоземни мини през 2022 г. и е дом на най-малко 85% от световния капацитет за преработка. Тази година тя наложи ограничения върху износа на галий и германий за използване в компютърни чипове и други компоненти - ход, който широко се възприема като отмъщение за ограниченията на САЩ върху продажбите на технологии в Китай и който породи опасения относно още ограничения.

Говорейки на глобални бизнес ръководители и ръководители на индустрията, Моди каза, че Индия може да изгради ефективна и надеждна верига за доставки, за разлика от веригата за доставки преди COVID-19, която „се разпадна, когато светът имаше най-голяма нужда от нея“.

На фона на по-широките усилия за разнообразяване на веригите за доставки, САЩ и Индия през юни обявиха сделки в различни сектори като чипове, минерали, технологии, космос и отбрана по време на посещението на Моди във Вашингтон.

(Доклад от Шиванги Ачаря; Редактиране от Кристофър Кушинг)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР