Новият завод на Фолксваген“ ще бъде построен в Маниса край

...
Новият завод на Фолксваген“ ще бъде построен в Маниса край
Коментари Харесай

ARD разби мечтите на България: От Берлин са потвърдили, че Фолксваген отива в Измир

 Новият цех на " Фолксваген “ ще бъде издигнат в Маниса край Измир, Турция.

Това са удостоверили източници от немското държавно управление пред новинарското предаване на публичната телевизия ARD " Тагесшау “ през днешния ден, написа 24 часа.

Турция е приела всички условия на концерна, като е направила даже някои необикновени отстъпки, оповестява малкия екран. Едната от тях е необикновената за Турция държавна гаранция за инвестицията, а другата – анулиране на налог ползване, който зависи от мощността на автомобила и при лимузините на марката " Пасат “ би бил 41% от цената.

България е била изпреварена от Турция най-вече поради огромния вътрешен пазар, показват още публицистите. Само на вътрешния й пазар се чака продажбата на 40 000 лимузини " Пасат “ годишно. По-голямата част от тях ще купува турската страна за държавния си уред. Освен " Пасат “ в новия завод ще се създават и модели на " Шкода “ и " Сеат “.

Решението е било взето макар огромната съпротива на Работническия съвет към концерна в Германия. Това е орган, който съставлява ползите на трудещите се във компанията. Съветът е бил надъхан извънредно сериозно към спазването на правата на служащите в Турция, както и към властническия жанр на ръководство на президента Ердоган.

Договорът се чака да бъде подписан в края на септември или началото на октомври.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР