Новият закон на Европейския съюз /ЕС/ за нулева толератност към

...
Новият закон на Европейския съюз /ЕС/ за нулева толератност към
Коментари Харесай

Инвеститорите може да обърнат гръб на фирми за потребителски стоки заради закона на ЕС за обезлесяването

Новият закон на Европейския съюз /ЕС/ за нулева толератност към обезлесяването се задава с цялостна мощ, само че към този момент се виждат някои отрицателни последствията от него. Няколко огромни вложители разясниха пред, че са загрижени за следствията от казуса, като някои обясниха, че могат да се отдръпват от  поизводителите на потребителски артикули, които са  с рискови вериги за доставки.

Причината е, че Европейски Съюз реализира единодушие през декември за нови правила, с цел да попречи на фирмите да продават на пазарите в съюза кафе, говеждо месо, соя, каучук, палмово масло и други артикули, чийто рандеман е обвързван с обезлесяването на планетата. Компаниите би трябвало да потвърдят, че техните вериги за доставки не способстват за унищожаването на горите или ще бъдат санкционирани до 4% от оборота си в дадена страна-членка на Европейски Съюз.

Германският Union Investment, един от топ 20 вложители в Unilever и Reckitt през предходната година писа до 56 компании за потребителски артикули, с цел да научи повече за проблемите с обезлесяването при техните вериги за доставки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР