Новият японски премиер произнесе емоционална реч пред парламента. Фумио Кишида

...
Новият японски премиер произнесе емоционална реч пред парламента. Фумио Кишида
Коментари Харесай

Новият премиер: Ще дам тялото и душата си да изведа Япония от ковид кризата

Новият японски министър председател произнесе прочувствена тирада пред Народното събрание. Фумио Кишида съобщи, че ще направи всичко по силите си, с цел да изведе Япония от рецесията, основана от ковид, ще брани територията и народа в изискванията на все по-сложната обстановка към сигурността в района, съобщи Ройтерс. Кишида зае висшата държавна служба в третата по величина стопанска система в света в понеделник, като смени Йошихиде Суга, поддръжката за който спадна доста поради повишението на случаите на ковид в страната. Броят на новозаразените на дневна база обаче в последно време понижиха и този месец бе анулирано продължителното изключително състояние. " Аз съм решен да отдам тялото и душата си, с цел да преодолеем дружно с народа тази национална рецесия, да изградим една нова епоха и да предадем на идващото поколение една страна, чиито жители са богати в сърцата си ", съобщи Кишида в първата си програмна тирада пред Народното събрание. Голям тест за новия японски министър председател първоначално ще бъде ръководенето на неговата Либерално-демократическа партия (ЛДП) в парламентарните избори на 31 октомври. Кишида, който е на 64 година и е някогашен външен министър с известност на занаятчия на консенсуса, съобщи, че държавното управление бързо ще сглоби пакет от тласъци за поддръжка на най-тежко ударените от пандемията и ще предприеме законодателни ограничения, с цел да подсигури запаси в опазването на здравето. Той не разясни в речта си какъв ще е размерът на пакета от тласъци, само че предишния месец загатна за сума от 30 трилиона йени (268 милиарда долара). По-рано финансовият министър Шуничи Судзуки сподели, че се надява да събере спомагателен бюджет за финансови тласъци директно след изборите и този бюджет да бъде утвърден от Народното събрание до края на годината. Кишида акцентира, че би трябвало да се поддържат нуждаещите се, с цел да се реализира публично съдействие и прикани за погашение на средства на компании, които са тежко потърпевши от пандемията. Освен това той се застъпи за разпределяне на средства за така наречен нередовни служащи, фамилии с деца и на хората, които се борят да свържат двата края поради пандемията. Кишида удостовери своята увереност да преодолее дефлацията и сподели, че ще продължи със смели парични облекчения, бързо разпределяне на бюджетни средства и тактика за напредък.
" Ние няма да се колебаем да изразходваме бюджетни средства, с които да отговорим на рецесията, с цел да е несъмнено, че са взети всички вероятни ограничения ", сподели той. По въпросите за националната сигурност и интернационалните връзки, Кишида сподели, че ще пази мира и стабилността в Япония. " С оглед на все по-усложняващата се конюнктура към сигурността в района, аз ще вардя територията на страната ни с увереност. Ще вардя териториалните води, въздушното пространство и живота и собствеността на хората ", съобщи той пред Народното събрание.
Кишида заяви, че е възнамерявал да обнови тактиката за националната сигурност и че си е сложил за цел подсилването качествата на бреговата защита и противоракетната защита. Що се отнася до връзките с големия прилежащ Китай, Кишида сподели, че построяването на постоянни връзки и поддържането на разговор са значими, само че Япония няма да премълчава нищо, когато се постанова. " Работейки със страните, с които споделяме общи полезности, ние споделяме на Китай това, което би трябвало да се каже, и изрично настояваме той да се държи отговорно. Ние също по този начин поддържаме разговор и продължаваме да си сътрудничим с партньорските страни в оправянето с общи проблеми ", съобщи той. Китай има искания върху съвсем всички богати на енергийни източници зони в Южнокитайско море, в които е разположил военни принуди върху изкуствени острови. Той също има искания върху група островчета в Източнокитайско море, които са под администрацията Япония. Кишида назова съюза за сигурност на Япония със Съединени американски щати " крайъгълен камък за международния мир и разцвет " и сподели, че има намерение да го надгражда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР