Новият влак ще развива скорост от 350 км/ч. По думите

...
Новият влак ще развива скорост от 350 км/ч. По думите
Коментари Харесай

От Анкара до Истанбул за 80 минути: Високоскоростен влак ще свързва двата града

Новият трен ще развива скорост от 350 км/ч. По думите му планът ще бъде приключен на хартия до 2028 година, а влакът ще бъде пуснат в употреба до 2035 година
Суперскоростен трен ще свързва Анкара и Истанбул за 80 минути, заяви министърът на превоза и инфраструктурата Абдулкадир Уралоглу, представяйки нов план, с който железопътната мрежа в Турция ще бъде сложена в крайник с времето.

С новия план за суперскоростен трен дистанцията от 344 километра сред столицата Анкара и най-големия град в страната Истанбул ще бъде изминавано за 1 час и 20 минути.

" Въпреки че сегашният високоскоростен трен сред Истанбул и Анкара дава отговор на днешните потребности, като свежда времето за пътешестване до шест часа, в дълготраен проект ще са нужни разнообразни транспортни други възможности за връзката сред двата най-населени града в страната ", съобщи Уралоглу в телевизионно изявление, за което оповестява " Хюриет дейли нюз ".

Според министъра сегашният трен сред Истанбул и Анкара " неизбежно ще се окаже непълен след десетилетие ", а с новия супербърз трен, който се планува да обслужва връзката сред двата града, " страната ще премине на идващото софтуерно равнище ".

Новият трен ще развива скорост от 350 км/ч., уточни министърът. По думите му планът ще бъде приключен на хартия до 2028 година, а влакът ще бъде пуснат в употреба до 2035 година

Уралоглу също по този начин загатна, че в страната ще бъдат построени и четири нови летища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР