Новият външен министър Теодора Генчовска нареди политическия си кабинет. За

...
Новият външен министър Теодора Генчовска нареди политическия си кабинет. За
Коментари Харесай

Мрежата за ДС съветниците във външно министерство: Мутри вън, стана милиционери вътре?

Новият външен министър Теодора Генчовска подреди политическия си кабинет. За свои съветници тя избра петима някогашни сътрудници от Държавна сигурност, а последното й предопределение в лицето на Петко Сертов разбуни още повече духовете. Вълна от мнения и възмущения заля обществената мрежа, като остро реагираха даже и поддръжници на „ смяната “, които през днешния ден към този момент съжаляват.

Ето и част от мненията:

Румен Петров

Преди малко повече от 23 години постъпих на работа в Дирекция " Международно право " на Министерство на външните работи. След сполучливо изискан обществен конкурс. По същото време и дружно с мен в така наречен Външно бяха назначени и доста други младежи. Дори единствено поради възрастта си, тези хора не можеха да са свързани с Държавна сигурност. За страдание, доста скоро, " системата " щеше да накара доста от тях (включително и мен) да изоставен министерството.

За сметка на това, преди 10 години отварянето на досиета разкри, че близо половината от работещите в Министерство на външните работи, в това число 60 (!) посланици са сътрудничили на Държавна сигурност. Започна нормалното упражнение - уволняване и по-късно възобновяване от съда.

Къде сме през днешния ден?

В политическия кабинет на новоизбрания министър на външните работи, Теодора Генчовска (дано не ѝ греша името, тъй като за специалистите по външна политика тя е изцяло непозната), има ПЕТИМА някогашни сътрудници на Държавна сигурност. А най-младият от тях е на 65 години! Няма да разясня обстоятелството, че този (най-младият), Петко Сертов, беше началник на ДАНС в едно държавно управление прочуло се с корупцията си. Съветник там му беше не какъв да е, а Трактора. " Младежът " Сертов преди няколко години се беше изгубил за малко в Гърция. Ама хубаво, че жена му го откри...

Писал съм и различен път, само че в този момент - отново. При обединяването на Германия през 1990 година се прави обединяване и на администрациите на централните ведомства на Федерална Република Германия и несъществуващата към този момент Германска демократична република. Знаете ли какъв брой " дипломати " от Външно на Германска демократична република (Ministerium für Auswärtige Angelegenheiten der Deutschen Demokratischen Republik) са взети на работа във Външно министерство на обединена Германия (Auswärtiges Amt)?

Отговорът е 0 (нула).

Толкова за лустрацията в БГ и за тези, които се надяваха, че в това държавно управление няма да има сътрудници на Държавна сигурност.

А " Продължаваме промяната " и нейния министър-председател приветствам с откъс от ария на народен представител от тази парламентарна група:

" Браво, отлично, господине! "

Явор Дачков

Кирил и Асен започнаха постигането на леви цели с дясна политика - уволняват хората на Радев от държавното управление (десен метод) и назначават хора на Държавна сигурност в него, което си е реализирана лява цел.


Христо Комарнитски

Отровното трио

Огнян Минчев

Грета Ганева


Мария Капон

Ако смяната и някакви младежи ще са смокинов лист за Държавна сигурност, то очевидно е Държавна сигурност замяна? Или по какъв начин да разбираме това, и не, няма да мълчим!

Новата външна министърка Теодора Генчовска прави “страхотни ” назначения:

За собствен шеф на кабинет тя назначила Петьо Петев, роден през 1956г, конфиденциален помощник " Динов " от Първо основно ръководство на Държавна сигурност.

Неин консултант ще е Петър Воденски, роден през 1951г, конфиденциален помощник " Велинов " към Генералния щаб на Българската национална войска.

За основен секретар на министерството бе назначен Иван Петров, роден през 1953г, конфиденциален помощник " Балинов " на Първо основно ръководство на Държавна сигурност.

Петко Сертов също е консултант, и той с Държавна сигурност принадлежност!

Европа ли казахте?

Кога ще пенсионираме Държавна сигурност? Това е същинският въпрос!

Явно няма да е в този мандат!


Мария Капон
Методи Лалов

Какво, по дяволите, си разрешава министърката на външните работи Теодора Генчовска (ИТН) с назначението в МВнР  на фрагменти на мракобесната Държавна сигурност (ДС)?

Назначаването на Петьо Петев, Петър Воденски, Иван Петров, а в този момент и на Петко Сертов, които са били част от Държавна сигурност, е същинска провокация към демокрацията. То е в прорез и с необятно прокламираните предизборни поръчки на " Демократична България " за лустрация и разкъсване със подмолните зависимости, които имат генезиса си точно в Държавна сигурност.

Одобрява ли министър-председателят Кирил Петков тези назначения? Какво ще направи, с цел да отстрани това нетърпимо състояние? Ами Христо Иванов? Не е ли това замяна, а не смяна - от мутри вън, стана полицаи вътре?

Настоявам за ясни отговори и още повече за решителна реакция и дейности от страна на министър-председателя и водачите в ръководещата коалиция.  


Методи Лалов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР