Новият управител д-р Заприн Пепелов привлякъл нови специалисти по хирургия,

...
Новият управител д-р Заприн Пепелов привлякъл нови специалисти по хирургия,
Коментари Харесай

Болницата във Велинград в колапс и със запорирани от НАП сметки

Новият шеф доктор Заприн Пепелов привлякъл нови експерти по хирургия, неврология, вътрешни заболявания, ортопедия и АГ, с цел да имат локалните хора достъп до качествени медицински услуги
Във финансов колапс е общинската болница във Велинград - отстраненият й началник не е плащал нито на снабдители, нито осигуровки. Такъв извод прави Комисията по опазване на здравето към Общинския съвет, която след инспекция излезе с отчет за финансовото положение на здравното заведение. То е квалифицирано като “тежко ” завещание след ръководството на предходния шеф доктор Данчо Гурдев. По време 7-месечното ръководство той е спрял да заплаща на подизпълнители и снабдители на медикаменти, консумативи, О2. Управителят не е внасял и осигуровките на чиновниците на болничното заведение към Национална агенция за приходите, което принуждава приходната организация да запорира сметките поради голяма задлъжнялост.

Тежката финансова обстановка и неналичието на съответни ограничения и решения от страна на доктор Гурдев, с цел да работи обикновено болничното заведение, принудиха локалния парламент да го в профил от поста.

Новият шеф на МБАЛ “Велинград ” доктор Заприн Пепелов разяснява пред общинските съветници извънредно тежкото финансово завещание. Според него една от аргументите за колапса са прекомерно високите заплати, изплащани по времето на доктор Гурдев на част от личния състав, за които е отивал и главният запас, генериран като доход на лечебното заведение.

Медии преди време писаха за неколкократно по-високи заплати от междинните даже за столицата, разпределяни сред стеснен кръг медици.

Самият доктор Гурдев като анестезиолог, реаниматор и шеф на болничното заведение, е получавал заплата от 15 000 лева Аналогично е било възнаграждението на началника на хиругично поделение доктор Чавдар Калъчев. Медицински сестри са се разписвали за 6 000 лева и 4 500 лева

Сред “отличниците ” по заплати били и отделението по анестезиология и интензивно лекуване, началникът на педиатрично поделение - месечните хонорари се движели към 8 000 лева

Новият началник на болничното заведение доктор Пепелов уверил локалния парламент, че прави всичко допустимо работата на всички отделения да се възстановява. Били са привлечени нови експерти по хирургия, неврология, вътрешни заболявания, ортопедия и АГ, с цел да имат жителите на Велинград достъп до висококачествена здравна услуга.

Междувременно дебатът за ръководството на болничното заведение се води интензивно и през обществените мрежи. Отстраненият началник доктор Гурдев вини от своя страна предшественика си доктор Жечо Чешмеджиев в безучастие, което довело до колапса, само че и предизвестява сегашния шеф, че ще заведе дело за разпространели съгласно него погрешни обстоятелства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР