Новият център е финансиран от Бош Автомобилно оборудване съвместно с

...
Новият център е финансиран от Бош Автомобилно оборудване съвместно с
Коментари Харесай

Бош отвори в София учебен център за специалисти в автоиндустрията


Новият център е финансиран от „ Бош Автомобилно съоръжение ” взаимно с ПГТЕ „ Хенри Форд ”
(снимка: Антон Чалъков / предоставена от Бош)

„ Бош Автомобилно съоръжение ” откри в София нов образователен център за подготовка на експерти по поддръжка и ремонт на леки и тежкотоварни коли в партньорство с Професионална гимназия по превоз и енергетика “Хенри Форд ”.

Проектът е естествено продължение на съдействието сред компанията и образователното заведение, което е и най-голямото професионално учебно заведение в България и на Балканския полуостров. Общата инвестиция за реновиране и съоръжение на Центъра възлиза на 56 000 лева
още по темата
Дейността на Центъра ще бъде ориентирана към профилирани образования на преподаватели, възпитаници и сервизни специалисти от автомобилния отрасъл, които желаят да покачат своята подготовка и знания в областта на аутомотив промишлеността.

„ С новия Център можем да разгърнем още повече образованията, които провеждахме досега ”, съобщи Панайот Николов, търговски шеф „ Автомобилно съоръжение в Бош ” България. Проектът акцентира уговорката на Бош да влага в развиване на образованието и подготовката на бъдещи фрагменти за автомобилната промишленост

Центърът разполага с най-новите технологии за автомобилна диагностика
(снимка: предоставена от Бош)

Центърът е финансиран от „ Бош Автомобилно съоръжение ” взаимно с ПГТЕ „ Хенри Форд ” и в него са внедрени някои от най-новите технологии в области като автомобилна диагностика, горивни системи, системи за самостоятелност, удобна електроника, шаси и спирачни системи.

„ Вярваме, че положителното обучение и солидна практическа подготовка са основен фактор за триумфа на всеки експерт. Ще продължим да влагаме в образованието и развиването на експерти в областта на автомобилните технологии и подвижността ”, сподели Динко Русев, представител на Борда на шефовете на Бош България.

Бош Автомобилно съоръжение предлага необятна гама образования, свързани с автомобилните технологии, в посоки Автомобилна диагностика, Бензинови системи, Дизелови системи, Комфортна електроника, Шаси и спирачни системи, Алтернативни задвижвания.

От 2020 година, когато е сложено началото на сполучливото партньорството сред компанията и професионалната гимназия, дивизия Автомобилно съоръжение на Бош предлага стратегия от онлайн образования за преподаватели от вида „ train the trainer ”. С отваряне на центъра доста се разпростират опциите за осъществяване на образования, ориентирани освен към експертите и преподавателите, само че и към учениците.

Центърът ще приготвя експерти по поддръжка и ремонт на леки и тежкотоварни коли.
(снимка: предоставена от Бош)

„ Центърът за образования ще даде опция на нашите възпитаници и преподаватели да се срещнат с най-актуалните и най-иновативни трендове в промишлеността и да придобият потребен на практика опит ”, показа инж. Таньо Стойчев, шеф на ПГТЕ „ Хенри Форд ”.

Бош има намерение да сътвори нови благоприятни условия за образования както в присъствена, по този начин и в онлайн форма. Сред тях са образования, ориентирани към диагностика и ремонт на хибридни и електрически транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР