Новият транспортен министър Николай Събев е поискал от концесионера на

...
Новият транспортен министър Николай Събев е поискал от концесионера на
Коментари Харесай

Концесионерът на летище София обеща да ускори модернизацията

Новият транспортен министър Николай Събев е изискал от концесионера на летище София – " СОФ Кънект " да препланиране на капиталова стратегия и да изтегли на по-ранен стадий част от финансовите задължения, заложени в контракта за стопанисване на аерогарата и е получил обещанието на шефа на сдружението Хесус Кабайеро, че вложенията за модернизацията ще бъдат ускорени. За това оповестиха от транспортното ведомство в четвъртък.

Целта е летище София да предлага по-високо равнище на обслужване от летище Мюнхен, показва се в информацията.

Министърът споделил усещанията си от организацията на немското летище и нулевото равнище на напрежение измежду пътникопотока там. Той уверил Кабайеро, че страната има желание да извършва всичките си отговорности по контракта за концесия и чака от концесионера да направи всички заложените вложения, както и да предложи на пасажерите високо качество и равнище на обслужване.

" Нямам предразсъдъци, нито съмнения. Държа на положителните професионални взаимоотношения, само че ще пазя публичния интерес до дъно ", декларирал Събев.

Той настоял комерсиалната зона на летището да бъде в най-скоро време актуализирана и преструктурирана, според международните стандарти.

" Искаме пасажерите да получават " прекарване ", когато идват и напущат страната ни, а не просто положително обслужване. Твърде дълго на българското общество му бе обещавана качествена услуга, търпението е изчерпано. Очакваме от Вас резултати ", обърнал се той към Кабайеро. Той на своя страна уверил министъра, че следващата година се възнамерява инвестиция от 4 млн. евро съответно за комерсиалните площи.

Екипът на министерството поел ангажимент за подпомагане за постигането на общите цели, като заречен работната група да се събира толкоз постоянно, колкото е нужно, с цел да има безвредно, високо дейно и представително летище. Председател на групата ще бъде отрасловият заместник-министър господин Владимир Върбанов.

" Основен наш приоритет е ефикасна транспортна система, която наложително включва най-голямото летище в страната. Лично ще проследявам за спазването на капиталовата стратегия и където мога ще Ви спомагам. За нас е значимо количеството заеми, взети от Вас, да дава отговор на средствата вложени в летището. Доброто ни отношение ще бъде измервано по справедлив индикатор – колкото повече вложения извършите и повишите качеството на услугите, толкоз по-добро отношение ще имаме към Вас ", декларирал транспортният министър.

Кабайеро уверил, че ще работи за превръщането на летище София в районен център и съобщил, че се работи по откриването на 100 нови дестинации, в това число задокеански и че към този момент има създаден нападателен маркетингов проект.

Малко по-късно концесионерът заяви, че столичното летище от март 2022 година ще се почиства от немската компания Sasse Aviation Services GMBH. Договорът ще е за интервал от 3 години с опция за удължение с още 1 плюс 1 години и обгръща поддържането на хигиената на двата терминала. Компанията е с 45-годишен опит, като дава отговор за хигиената на единственото петзвездно летище в Европа – Мюнхен (партньор в консорциума, който ръководи концесията на летище София) и още 11 европейски летища, в това число тези в Хамбург, Лондон (Лутън и Гетуик), Дюселдорф, Кьолн, Единбург и други.

Специализирани сензори и програмен продукт ще управляват чистотата, ще се употребяват и новаторски технологии за разчистване с машини. Интелигентни системи ще наблюдават за количествата нужни хигиенични материали и броя пасажери, което ще разреши доста по-ефективно ръководство на процесите.

Всички хигиенисти на летище София ще бъдат трансферирани в новата компания. Те ще запазят всичките условия на досегашните си трудови правни отношения.

" Технологията, която оферират от Sasse Aviation Services GMBH освен ще усъвършенства чистотата, само че и ще ни разреши да пестим запаси и да следим процесите цифрово. От това ще завоюват и пасажерите, и летището ", споделя Хеннинг Фистерер, основен действен шеф на " СОФ Кънект ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР