Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е амбициран

...
Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е амбициран
Коментари Харесай

Хамилтън най-бърз след първата тренировка за Гран При на Бразилия

Новият международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън е окуражен да приключи сезон 2017 по най-хубавия метод и в днешната първа подготовка за неделната Гран При на Бразилия сподели, че няма да си разреши разпределяне и за секунда. Четирикратният международен първенец и звезда в тима на Мерцедес бе най-бърз в днешната първа свободна подготовка на пистата "Интерлагос ".

Доминацията в първата подготовка на Мерцедес затвърди съотборникът на Люис в немския тим Валтери Ботас. Финландецът остана втори с малко закъснение от водача на +0.127 сек. Трето време записа сънародникът на Ботас от Ферари Кими Райконен. Ледения бе по-бавен от Люис с половин секунда, само че съумя да изпревари четвъртия Макс Верстапен от Ред Бул с едвам четири хилядни.

Младият холандец още веднъж бе по-бърз от съотборника си Даниел Рикардо. Австралийският водач на Ред Бул остави някогашния си съотборник Себастиан Фетел на нежеланата шеста позиция. Лидерът на Ферари бе по-бавен от първия Хамилтън с цели 0.782 секунди.

Любимецът на публиката в Бразилия Фелипе Маса съумя да запише седмо време. Така пред родна аудитория Маса бе най-бърз от отборите отвън триото тимове любимци Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Топ 10 допълниха Стофъл Вандоорн от Макларън-Хонда, Естебан Окон за Форс Индия и звездата на Макларън Фернандо Алонсо.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР