Новият спортен министър на България Радостин Василев говори пред медиите,

...
Новият спортен министър на България Радостин Василев говори пред медиите,
Коментари Харесай

Новият спортен министър покани Сираков и Ганчев на соаре

Новият състезателен министър на България Радостин Василев приказва пред медиите, откакто взе участие в откриването на новия цифровизиран Музей на спорта. Той взе отношение по доста тематики, само че една от най-важните бе за стадионите и по-специално за стадиона на ЦСКА.

" Първо ще създадем среща с Общо събрание на колегиите на ЦСКА, защото стопирах търга за техните бази. После ще поканя управлението на ЦСКА, даже Гриша Ганчев, който имаше искания към сдружението, което е отговорно за Българска войска и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и управлението на Левски. Трябва да покажем еднообразно отношение към всички, тъй като очевидно имат усложнения. Ще се опитам да съм потребен на всички клубове. Вчера поканих шефа на трите сдружения, които стопанисват спортните бази. Обясненията на " Сердика спортни парцели " даде същата информация, каквато даде пред медиите ", сподели Василев.

Той увери, че Министерството на спорта ще спомага по всевъзможен метод, който е закономерен.

" Виждал съм контракта за наем на ЦСКА. Този контракт не е загадка и ще преценим дали може да го публикуваме, с цел да се види всичко. Има комисия, която преценя кои инвистиции могат да се приспаднат. За мое злощастие този проблем е от 4-5 години и нямам визия за какво е оставен толкоз дълго. Оттук нататък въпросът ще е обществен.

" Смятам, че страната пречи освен във връзка с стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде пречи съзнателно, до къде от непросветеност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена договорка, също имат организации, които се грижат за околната среда, само че съумяват да подобрят своята инфрасктуктура. На нашия народен стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не дава отговор на приблизително европейско равнище. Не мога да приема при целия този разход и обир не е имало пари за спорт ", съобщи Василев.

Той увери, че в своя мандат ще направи всичко допустимо, с цел да бъде построен нов Национален стадион, което е залегнало в съдружното съглашение.

" Държавата би трябвало влага съществено в спортната инфраструктура. Държавата не можа да влага в частни игрища, само че може да не пречи, стига да е намерено и законосъобразно. Смятам, че един от главните детайли ще е безспорната смяна на спортната инфраструктура ", сподели Василев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР