Новият списък със санкционирани по закона Магнитски е вот на

...
Новият списък със санкционирани по закона Магнитски е вот на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Радев все повече влиза в ролята на главен руски лобист в ЕС

Новият лист със глобени по закона " Магнитски " е избор на съмнение към българските правоохранителни институции.

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Иванов назова глобите " голям пестник за България ". По думите му би трябвало да си оздравим страната и институциите, защото от години не вършим нужните промени. Този вид интервенции били крайни ограничения.

" Докарваме се до положение на полувменяемост на страната и на нейните институции ", разяснява Иванов.

" След този акт какъв Шенген ще търсим? Как ще желаеме шерване на информация? Да се махат тези хора, с цел да могат да се отпушат промените. Гешев и Сарафов не откриха метод да разпитат Божков. Това се връща към нас като бумеранг ", означи съпредседателят на Демократична България.

Лидерът на “Да, България ” посочи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи от години “са се запънали като магаре на мост ” и не позволяват нито една промяна да се случи в прокуратурата. Той дефинира наличието на някогашния финансов министър Владислав Горанов в листата “Магнитски ” като “част от една логистика ” сред Васил Божков и Бойко Борисов, а не просто “невинно зайче ”, както твърди Борисов.

“Изпитвам мъчително възприятие на позор, слушайки Борисовите неадекватности през вчерашния ден. Как ще бъде потвърдено, че не е вземал подкупи от Божков, като не се проверява? И кой въобще би повярвал на следствие на Гешев, откакто прокуратурата пази Борисов от отговорност? Това са безусловно тежки неадекватности. Тези хора не си дават сметка, че България заплаща цената за тяхното отвращение да се мръднат и да позволен промените, които се пробвам да кажа на Борисов от 2014 година, че би трябвало да се създадат ”, добави той.

По думите му в случай че българската прокуратура и американските служби са имали естествени взаимоотношения, въобще е нямало да се стигне до сходни наказания. Това е изключителна мярка, която съгласно него демонстрира тежко съмнение.

" Двете неща - корупцията и съветското въздействие, са свързани извънредно тясно ", сподели той и добави, че България с години е затъвала в корупция и съветско въздействие и това не е вест.

" Трябва да сме дейна страна, която споделя, че желае да се освободи от това въздействие, само че нашият президент го брани. Радев от ден на ден влиза в ролята на основен съветски лобист в Европейски Съюз ", съобщи водачът на " Да, България ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР