Новият списък Магнитски е открита подкрепа на нашите действия, приветстваме

...
Новият списък Магнитски е открита подкрепа на нашите действия, приветстваме
Коментари Харесай

Според Сарафов новият списък Магнитски е открита подкрепа на действията на прокуратурата

Новият лист " Магнитски " е открита поддръжка на нашите дейности, приветстваме поддръжката на сътрудниците ни от Съединени американски щати и Англия, съобщи пред Българска национална телевизия Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа.

" Румен Овчаров е обвиняем, има присъда на 2 инстанции. Има обвинителен акт и против Николай Малинов. Прокуратурата и против него е свършила своята работа. Срещу още 2 лица в листата, които не са измежду тези, също се води наказателно произвеждане, което е в Националната следствена работа и не е изключено в близко време да бъдат повдигнати обвинявания и против тях. Почти целият лист ни е прочут. Тези лица са наши цели и наши обекти ", добави Борислав Сарафов.

По думите му против Владислав Горанов би трябвало да бъдат събрани задоволително доказателства, с цел да бъде повдигнато обвиняване.
" Когато се съберат задоволително доказателства, несъмнено, тъй като мисля, че към този момент бяха правени някакви инспекции в прокуратурата. Ние ще проверим още веднъж всички данни против всички тези лица. Още в понеделник ще извадим всички налични данни. Както знаете корупцията се разкрива от оперативните служби - Министерство на вътрешните работи и ДАНС, не от прокуратурата ", по този начин Сарафов отговори на въпрос по кое време ще забележим Владислав Горанов в съда.

" Ще проверим още веднъж всички данни против тези лица, ще желаяме данни от ДАНС и Министерство на вътрешните работи, тъй като корупцията се разкрива от оперативните служби, а не от прокуратурата. Ще възложим данъчни инспекции и проверки на тези лица ", добави Сарафов.

Той разясни, че Васил Божков би трябвало да бъде разпитан в България от българските разседващи органи, с цел да може показанията да бъдат годни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР