Новият словашки министър-председател Едуард Хегер се опита да успокои спора

...
Новият словашки министър-председател Едуард Хегер се опита да успокои спора
Коментари Харесай

Новият премиер на Словакия се стреми да успокои Русия по спора за ваксината

Новият словашки министър-председател Едуард Хегер се опита да успокои разногласието с Русия поради нейната ваксина, като съобщи през днешния ден, че страната му има потребност да си обезпечи дози от " Спутник V " за своя имунизационен проект, съобщи Ройтерс.

Словакия поръча 2 милиона дози от съветската ваксина, от които 200 000 дойдоха на 1 март. Тогавашният словашки министър председател Игор Матович беше заставен да подаде оставка поради договорката, защото не беше уведомил съдружните си сътрудници, които се опълчиха на потреблението на ваксина, която не е записана за приложимост в Европейския съюз.

Словашкият лекарствен регулатор изрази подозрения във имунизацията, а Русия упрекна Словакия в договорни нарушавания и изиска да ѝ бъдат върнати доставените дози.

" Министър-председателят Едуард Хегер е мощно заинтригуван от всеобщото имунизиране на жителите, което е изискване за придобиване на групов имунитет ", съобщи премиерската канцелария.

" Той също по този начин вижда интереса на жителите от имунизация с имунизацията " Спутник V ". Затова страната е длъжна да обезпечи тази ваксина в нужното количество и качество ", беше посочено в изказването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР