Новият щам на SARS-CoV-2, наречен VUI2020 / 12/01 - може

...
Новият щам на SARS-CoV-2, наречен VUI2020 / 12/01 - може
Коментари Харесай

Европа спря полети от и до Обединеното кралство

Новият вариант на SARS-CoV-2, наименуван VUI2020 / 12/01 - може да бъде с повече от 70 % по-заразен от предходния вид, макар че няма доказателства, че има по-висока смъртност. Това съобщи министър председателят на Англия Борис Джонсън преди ден. Мерките на острова са невиждани. Хората нямат право да се срещат с повече от един човек навън. Коледата ще е в цялостна обществена изолираност. Вчера множеството европейски страни оповестиха, че стопират полетите си от и до Обединеното кралство. България се причисли към строгата мярка. Учените са комплицирани, нямат отговори - единствено догатки. 
Според РИА Новости, която цитира източник от Министерството на здравеопазването на Италия, новият вариант е регистриран към този момент във военната болница Челио в Рим. Италианските здравни управляващи оповестяват, че пациентът и неговият сътрудник, които са се върнали от Англия преди няколко дни, са в изолираност. Изолирани са и контактните им лица.
В Холандия, Дания и Австралия също е регистриран новият вариант, открит преди дни във Англия. Експерти настояват, че VUI2020 / 12/01 се популяризира по-бързо от към този момент известния ковид, само че да се приказва, че е по-опасен, още е рано. Също по този начин до момента няма хипотези или доказателства, че мутиралият вирус ще реагира по друг метод на имунизацията.
Министърът на опазването на здравето на Англия Матю Хенкох заяви за мутиралия вирус, регистриран в страната на 14 декември, като посочи, че той се популяризира по-бързо от SARS-CoV-2. 
The Financial Times:
 „ Очаква се 16,4 милиона души, живеещи в новите региони от равнище 4, които включват Лондон и огромна част от околния район, да останат вкъщи за две седмици, започвайки от неделя сутринта. Забранено им е да поддържат връзка с повече от един човек даже навън - което значи, че няма коледни събирания на цели фамилии. Магазините, развлекателните уреди, фитнес залите и фризьорските салони ще са затворени. Хората нямат право да пътуват в чужбина с изключение на по работа. Хората, живеещи другаде в Англия - в райони от равнища 1-3, към момента ще имат право на фамилни събирания през празниците, само че единствено за самата Коледа, а не през всичките пет почивни дни. "
Междувременно Никола Стърджън, първият министър на Шотландия, разгласи възбрана за пътешестване сред Шотландия и други елементи на Англия през коледния интервал, написа FT. Случаите в Лондон са се удвоили единствено за една седмица като 60 % от новозаразените са с новия вариант, съгласно чиновници на " Даунинг Стрийт ".
THE GUARDIAN:
Големите разновидности евентуално биха повлияли на способността на вируса да заразява човешките кафези. Генетиците към този момент следят ковид за мутантни форми и записват това, което в техните среди се назовава „ бягство от ваксина “. В момента се организират проучвания в Porton Down и други лаборатории, с цел да се ревизира дали новият вариант може да сътвори проблеми. Ако вирусът мутира в устойчива форма, имунизациите могат да бъдат изменени, с цел да са още веднъж ефикасни.
Д-р Майкъл Райън, изпълнителен шеф на незабавната стратегия на Световната здравна организация (СЗО), съобщи: „ Този тип еволюция и разновидности в действителност са много постоянно срещани – да вземем за пример казусът, който обсъждахме наскоро - с разновидностите на вируса при норките в Дания, както и предходни варианти. Въпросът е: прави ли това вируса по-сериозен? Позволява ли на вируса да се предава по-лесно? По някакъв метод пречи ли на диагностиката? Би ли повлияло по някакъв метод на успеваемостта на имунизацията? Нито един от тези въпроси към момента не е прегледан. "
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР