Новият шеф на БСП-Пловдив Иван Петков-Бебето се е вкопал в

...
Новият шеф на БСП-Пловдив Иван Петков-Бебето се е вкопал в
Коментари Харесай

БОМБА: Любимец на Корнелия Нинова в опасни връзки с мастити бизнесмени

Новият началник на БСП-Пловдив Иван Петков-Бебето се е вкопал в рискови връзки с мастити предприемачи и даже употребява защита, платена от тях. Скандалното разобличаване пристигна в редакцията на Lupa.bg от чудесно осведомени социалисти в структурата под тепетата, броени часове след избирането на депутата за значимия пост. Втората по величина лява организация в страната избра Бебето за нов началник след редица кавги, разтресли я през последните месеци.

Под претекст „ предварителен цикъл доклади и избори “ структурите бяха обезглавени от " Позитано " 20, настояват ядосаните бесепари, а на тяхно място се конфигурирали пенсионери, непознати за членовете лица и уличени във имитация и корупция познати герои. В настоящия в града „ ликвидационен съвет “, както е наречена работната група, влизат редица компрометирани персони, всеки един от тях носещ виновност за подмяната, допълват още социалистите пред медията ни.

След като с делата по изземването на пълномощия от законните управления се занимаваха прокуратура и полиция, в последните седмици пред офисите на Българска социалистическа партия се появиха и дебеловрати охранители. Участници в районните конференции настояват, че това са хора, съпътстващи народния представител Иван Петков – Бебето.

Яките младежи, съпътстващи на всички конференции националния фаворит, са изпратени и платени от двама пловдивски предприемачи, част от управлението на партия АБВ преди години, уверени са те.

" Времената, в които съперниците се сплашваха с мутри, наподобява са добре познати на Володя Карамитев и Христо Барутчиев, които са решили да осребрят контактите си и да конфигурират доближеният на Нинова народен представител на поста ръководител на Българска социалистическа партия в Пловдив ", пишат уплашени пловдивските бесепари.


Дори Корнелия Нинова не разполага с такава защита

Според изявления в медиите, а и информации в Единен портал за заявяване на електронни административни услуги, компаниите и на двамата са разследвани от данъчните, а някои от тях са и със запорирани сметки. По- обширен обзор сочи, че сдруженията им са или в неплатежоспособност, или са длъжници на други компании, или са с назначени ликвидационни препоръки.



Пловдивчани напомнят, че Володя Карамитев нашумя с продажбата на компаниите си на „ сламени индивиди “, след осъществени публични поръчки, с цел да избегне отговорностите от милиони към Национална агенция за приходите и други институции.

Една от тях - " ВСТО-АРИС " ЕООД - за произвеждане на електрическа сила, дължи на хазната 1 052 799 лева През 2014 година сдружението минава в ръцете на Красимир Стойков, след това през " бушона " Стелиан Петров, а по-късно отива при различен състезател - Димитър Рангелов.

Оръжейният необут Христо Барутчиев, който е притежател и съучастник в 24 компании се оказва със запори върху огромна част от тях. Потърпевш от бизнес начинанията на Барутчиев става и починалият проф. Александър Чирков, чиято фантазия за съвременна кардиологична болница край Поморие потъна поради противоречивите планове на Барутчиев.


Христо Барутчиев (вдясно)

Над 300 000 лв. пък е необслуженият дълг към Българската банка за развиване. Барутчиев е и съучастник с предприемача Денис Бареков, чието име е обвързвано с Мултигруп, а в следствие се появи като „ Чистач на задължения в скица на мрежа от компании “ в досиетата „ Панама ".

Това са в действителност хората, които приватизират Българска социалистическа партия в Пловдив, настояват още редовите социалисти. И предизвестяват, че въпросните предприемачи чакат да капитализират поддръжката за ликвидаторите със покупко-продажби за Барутчиев и сие, обезпечени от тесните контакти с Корнелия Нинова.

" Какво свързва Иван Петков с Володя Карамитев и Христо Барутчиев остава неразбираемо. Дали разменната монета е въздействието в градската организация или нечисти покупко-продажби – следва да забележим. Ясно е обаче, че когато си съпроводен от частни мутри, с цел да те пазят неизвестно от кого на престарелите конгреси на Българска социалистическа партия, аргументите са по-дълбоки от обикновената показност ", допълват още те след избирането на Бебето за местен водач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР