Новият сезон: ГЕРБ гледа към ЕП и местните избори, БСП

...
Новият сезон: ГЕРБ гледа към ЕП и местните избори, БСП
Коментари Харесай

Новият сезон: ГЕРБ гледа към ЕП и местните избори, БСП иска нов парламент

Новият сезон: ГЕРБ гледа към Екологичен потенциал и локалните избори, Българска социалистическа партия желае нов парламент
Депутатите се събраха за първото пленарно съвещание на 2019 година Политическият сезон стартира с постоянните заявления от името на парламентарните групи във връзка новата пленарна сесия.

Партиите обрисуваха своите визии и цели през сегашния политически сезон, съобщи кореспондент на БГНЕС.
 Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. / БГНЕС
[b] ГЕРБ [/b]

В декларацията от името на ПГ на ГЕРБ ръководителят й Цветан Цветанов съобщи, че в ГЕРБ си слагат задачата да имат шестима или повече евродепутати в идващия Европарламент.

Цветанов акцентира, че главният акцент през актуалната година ще падне върху двата типа избори, включени в политическия календар – за Европейски парламент и локална власт. „ Това подсигурява натоварен политически спор, който би трябвало да подтиква законодателната интензивност на българския парламент и работата на всички държавни институции. Много ми се желае през идните месеци прагматизмът в тази зала да заглуши популизма, а политическите причини да вземат връх над заклинанията “, прикани Цветанов.

„ Сред нас има политици, които към момента не схващат, че хората не одобряват обидно кресливия им звук, тъй като съгласно значително българи сходен възторг е надълбоко неоткровен и непроизводителен “, добави още зам.-председателят на ГЕРБ.

Според него най-голямата горделивост на партията е обстоятелството, че тя се възприема като най-европейската партия у нас. Това настояват близо половина българи в проучване, извършено през месец декември 2018 година „ Българска социалистическа партия е определяна от изрично проевропейска партия от едвам 11%. На този декор наподобява разумно управлението на Българска социалистическа партия да си показва евровота като измерване на силите сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, както и като оценка на ръководството на ГЕРБ “, сподели още Цветанов.

Управляващите си слагат и още една цел – да работят за това ЕНП да бъде първа политическа мощ в Европа.
 Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. / БГНЕС
[b] Българска социалистическа партия [/b]

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи от своя страна, че Българска социалистическа партия упорства за предварителни парламентарни избори. „ За нас 2019 ще постави завършек на статуквото и начало на смяната в България и Европа. Нестабилност, неустановеност, растяща беднотия, корупция, несръчност на ръководството във вътрешната и външната политика – и това единствено за първите 10 дни на 2019 година Увеличението на ток, вода, газ и парно изправят хиляди фамилии пред неспособност да оцелеят през зимата. По отношение на цените и помощта на българските дребни и междинни предприятия и семейства, настояваме КЕВР да влезе в ролята си на същински регулатор, а не да обслужва олигарси. Иначе внасяме искане за оставка на цялата КЕВР, означи още водачът на Българска социалистическа партия. Концесията на летище София отпътува към Европейска комисия със тъжба за държавна помощ. Правителството на Борисов взема решение частни ползи, като нарушава европейските правила и българските закони.

За цените ще внесем искане за актуализация на бюджета във връзка с приходите на хората, сподели още Нинова.

Тя се закани и с овакантяване на представителите на Българска социалистическа партия от сдружението на общините. Искаме Европейската прокуратура да проработи най-бързо, да се конструира и да проработи в България, нека европейското законодателство даде правдивост на българския народ, каквато заслужава, добави Корнелия Нинова. Тя за следващ път съобщи, че този парламент е с изчерпано доверие и благоприятни условия. Искаме предварителни парламентарни избори и каквото народът реши, ние ще го осъществим, акцентира още Нинова.
 Председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. Председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. / БГНЕС
[b]Обединени патриоти [/b]

Председателят на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров съобщи, че Европейски Съюз е конструиран погрешно и че би трябвало да бъде съюз на отечествата. „ Годината, в която влизаме, ще бъде историческа за Европа. Това не е факсимиле, а истина. Това ще бъде година на разбъркване на пластовете. Европа би трябвало да реши каква ще бъде “, акцентира Сидеров. Според него водачите на най-големите европейски страни са се провалили в своята политика по отношение на миграцията на Стария континент, а повода за това е „ прекомерният демократизъм “. „ През тази година в Европа ще стане конфликт и той няма да бъде сред така наречен ляво и дясно. Това ще е конфликт глобализъм – антиглобализъм “, счита Сидеров.

В изявлението си водачът на „ Атака “ акцентира още, че в Европа на напред във времето ще излязат такива политически обединения и сили, които не са членове на сегашните алианси.
 Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. / БГНЕС
[b] ДПС[/b]

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ сподели, че ръководството на страната през 2018 година може да се дефинира с три думи – кавги и пропуснато време. „ Със кавги стартира годината, със кавги приключи. Политически – в огромната и дребната обединения в страната и чужбина. Политически, морални. Примери доста. Изминалата година е изгубено политическо време за България. Управляващите споделят, че има стопански достижения, както чухме. Това са причини, че би трябвало да продължат да ръководят страната по същия метод. Фактите демонстрират обаче – изгубена година “, акцентира Карадайъ.

Той уточни, че икономическият напредък е 3.5%, извънредно непълен. Такъв напредък обрича и идващото потомство да остане най-бедно в Европа. През 2018 година максимален вложител в страната са българските жители, които работят отвън страната, съобщи водачът на Движение за права и свободи. Растеж, аргументиран на потреблението, без вложения постоянно дава един стопански резултат – инфлация. През 2019 година високите й равнища ще обезсмислят увеличението на приходите, се показва в декларацията на Движение за права и свободи.
 Председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки. Председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки. / БГНЕС
[b] ВОЛЯ [/b]

За водача на ВОЛЯ 2019 година ще бъде знакова за България и цяла Европа. „ Ще стане ясно дали Европейският съюз, в който членуваме от 12 години, ще се разпадне или ще продължи да съществува, само че по радикално друг метод ”, акцентира Марешки.

Той разкритикува огромна част от европейските водачи, които дефинира като „ слаби и подвластни “, водещи „ неверни политики “, които водят до „ разгръщане на чиновническата войска в Брюксел “. „ С една дума – нищо общо с това, за което са мечтали идеолозите на създателите на обединена Европа “, счита Марешки. Според него е нужна радикална смяна в метода, по който Европейски Съюз се управлява, както и преосмисляне на участието на България в редица интернационалните организации. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР