Новият сериал на HBO Ние притежаваме този град събира за

...
Новият сериал на HBO Ние притежаваме този град събира за
Коментари Харесай

Между възхода и падението в Балтимор

Новият сериал на HBO " Ние притежаваме този град " събира за следващ път Джордж Пеликанос и Дейвид Саймън (Нюйоркска комбина и Наркомрежа), и прибавя към тази печеливша композиция режисьора Рейналдо Маркъс Грийн (Методът Уилямс). " Ние притежаваме този град " разказва възхода и рухването на оперативната група за следене на оръжия към полицейското ръководство в Балтимор и корупцията и моралния срив, сполетели американския град, в който толерирането на покупко-продажбите с опиати е отстоявано за сметка на същността на полицейската работа. Първият от общо шестте едночасови епизода към този момент е разполагаем в стрийминг платформата HBO Max. Нов епизод ще бъде наличен всеки идващ вторник.

Освен изпълнителните продуценти Пеликанос, Саймън, Ноубъл и Бърнс и ко-изпълнителния продуцент Уилям Ф. Зорзи, Ние притежаваме този град, сплотява огромна част от гениите, познати ни от емблематичния Наркомрежа. Зрителите ще разпознаят  много от лицата в нови функции, като в актьорския състав виждаме Джейми Хектор, Даръл Брит-Гибсън, Доменик Ломбардоци, Трей Чейни, Дилейни Уилямс, Джърмейн Крауфорд, Ануан Глоувър, Крис Клантън, Нейтън Корбет, Мария Брум, Сюзън Рим и Майкъл Салкони.

Актьорския състав се добавя и от Маккинли Белчър III, Дагмара Доминчик, Роб Браун, Дон Харви, Дейвид Коренсует, Лари Мичъл, Иън Дъф и Лукас Ван Енген.

Идеята за сериала се заражда, когато Кари Антолис, някогашен изпълнителен шеф в HBO, се обръща към Пеликанос с концепцията за  адаптиране на книгата с следствия на престъпния кореспондент Балтимор Сън Джъстин Фентън. След като се среща с ръкописа, Пеликанос кани своите дългогодишни сътрудници, основателя на Наркомрежа Дейвид Саймън и изпълнителния продуцент Нина К. Ноубъл в плана. Този сериал бележи тяхното завръщане в основаване на истории, разиграни в Балтимор. 

Докато историята в Наркомрежа е измислена и третира проблемите в полицията, произлизащи от битката с опиатите, разрастваща се при започване на века, то Но ние притежаваме този град се занимава със идващото потомство на войната с опиатите и е основан на действителни случки от 2015-2017 година.
Новият сериал демонстрира по какъв начин неналичието на механизъм за отчитане на хванатите вещества довежда до невъзможността на чиновниците на отдела да управляват оперативната група за следене на оръжия и до по-нататъшната некадърност да се дисциплинират злоупотребяващите с пълномощията си. По време на абсурда с GTTF (Gun Trace Task Force) през 2017 година, макар че има многочислени индикации за корупция в няколко отделения с цивилни служители на реда, датиращи съвсем десетилетие обратно, командирите на полицията в Балтимор имат вяра, че всяко улично поделение, което може да внася непрекъснато оръжия и опиати, би трябвало да бъде защитавано. Ние притежаваме този град изобразява неизбежната корупция в сходно поделение, поради свободата и неналичието на безотговорност.

Кой кой е в Ние притежаваме този град:

Джон Бернтал (Живите мъртви) е сержант Уейн Дженкинс от полицейското ръководство на Балтимор. Той е централната фигура в федералното дело за корупция, което се концентрира върху оперативната група за следене на оръжия – поделение на полицията в цивилно облекло, чиито членове се израждат в група, която стартира да преследва и ограбва жители и наркодилъри. В разследване на това битката с опиатите и всеобщите арести в Балтимор излизат тотално отвън надзор.

Вунми Мосаку (Страната на Лъвкрафт) е Никол Стийл , юрист, назначен към отдела за цивилен права на Министерството на правораздаването, който проверява полицейските практики в Балтимор преди наказателното следствие на Специалната група за следене на оръжие. Фокусирана върху основаването на непринуден, следен федерален декрет за единодушие, ориентиран към промяна, работата на Стийл е съсредоточена върху систематичните аргументи, заради които корупцията в полицията и неприятното държание са извинени от прокурорите, съдиите и самото полицейско ръководство на Балтимор.

Джейми Хектор (Наркомрежа) е Шон М. Суитър , детектив от отдела за убийства в Балтимор, хванат в тази ситуация GTTF (Gun Trace Task Force) от 2017 година и свикан да свидетелства пред федерално жури. Сутър открива, че не може да избяга от предишното си.

Маккинли Белчър III (Озарк) е Момоду „ G Money “ Гондо - деец с 11 годишен стаж в Балтиморския полицейски департамент и член на оперативната група за следене на оръжие, забъркан в грабежи, измами с ексклузивен труд и други корупционни дейности. Той взе участие в интервенция, обвързвана с хероин, ръководена от Антонио „ Брил “ Шропшир. Гондо служи като осведомител и прикритие на Шропшир и в хода на следствието поставя значително старания, с цел да скрие тази връзка.

Даръл Брит-Гибсън (Улицата на страха) е Джемел Раям , един от най-наглите извършители, хванат в следствието на GTTF. Раям е правил рекет, изнудване, измами с ексклузивен труд, грабежи и нелегално задържане. Влизал е в жилища без заповед и е взел участие в три стрелби, едната от които довежда до смъртен случай.  През годините той е обект на голям брой следствия от Министерството на вътрешните работи, само че се измъква съвсем без последици.

Джош Чарлз (Добрата съпруга) е в ролята на Даниел Херсл -  нахално, самоуверено ченге, известно измежду жителите на Балтимор с бруталността си. Той е обект на голям брой тъжби на жители. Херсл е дейно отхвърлен от Източния окръг преди да се реалокира в GTTF.

Дагмара Доминчик (Джак Стронг) е в ролята на Ерика Дженсън , родена и работеща в Ню Йорк, след атентатът на 11 септември се причислява към Бюрото. Заедно със служителя на оперативната група Джон Сиераки тя организира федералното следствие на корумпираните чиновници на GTTF.

Роб Браун (Мъртва точка) е в ролята на Морис Уорд -  друг граждански от оперативната група за следене на оръжия, който взе участие в доста от грабежите, кражбите и противозаконните действия на звеното. Той въпреки всичко изпитва скрупули и от време на време изхвърля приходите от закононарушенията. Когато е изправен пред федералното следствие и е упрекнат с останалата част от звеното, той е измежду първите, които недвусмислено сътрудничат на прокурорите.

Дон Харви (Нюйоркска комбина) е Джон Сиераки - второ потомство градско ченге, назначено към публичната работна група за корупция, работещо в офиса на ФБР в Удлоун. Сиераки дава на федералното следствие основни знания за Балтиморския полицейски департамент и достъп до неговите бази данни.

Дейвид Коренсует е Дейвид Макдугъл - деец следовател от оперативната група за опиати на окръг Харфорд. Макдугъл и детектив Скот Килпатрик, негов сътрудник от отдела за опиати в прилежащия окръг Балтимор, стартират работата по случаите на свръхдози с опиати, които задействат разплитането на случая GTTF.

Лари Мичъл ( Патерно) е Скот Килпатрик - следовател деец от Оперативната група за опиати на окръг Балтимор. Килпатрик и детектив Дейвид Макдугъл, негов сътрудник от отдела за опиати в прилежащия окръг Харфорд, стартират работата по случаите на свръхдози с опиати, които задействат разплитането на случая GTTF.

Иън Дъф ( Юда и черният месия) е Ахмед Джаксън - някогашен D.O.J. правосъден юрист, който от наказателно гонене е изместен в Службата за цивилен права. Джаксън е неотдавна назначен в екипа на Никол Стийл и е управителен от нея, до момента в който проверяват проблемите на систематичната полиция в Балтимор.

Дилейни Уилямс (Наркомрежа) е Кевин Дейвис - комисарят на полицията, нает след вълненията след гибелта на Фреди Грей. Той не съумява да лавира сред реформирането на полицейското ръководство на град Балтимор и желанията на кметството, водачите на общността, полицейския профсъюз, и неговите редови офицери.

Лукас Ван Енген (Град на хълма) е Лео Уайз - старши федерален прокурор в офиса на прокурора на Съединени американски щати в Балтимор и водещ прокурор, назначен към делото на Специалната група за следене на оръжие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР