Новият съдия Спасимир Здравчев, който пое делото за убийството на

...
Новият съдия Спасимир Здравчев, който пое делото за убийството на
Коментари Харесай

Справедливост: Оставиха в ареста близнаците, закопали Митко от Цалапица

Новият арбитър Спасимир Здравчев, който пое делото за убийството на Митко от Цалапица, отхвърли на близнаците Борислав и Валентин Динкови процесът да протече по съкратеното правосъдно разследване.

 За да не бъде обоснована присъдата на догатки, е належащо делото да тръгне по общия ред ", безапелационен беше Здравчев.

Убийството на Димитър Малинов стана на 20 юли м.г. Според прокуратурата Динкови са помогнали на посочения за палач Рангел Бизюрев да зарови натрупа на починалия и да се укрие.

При довеждането на близнаците в залата коридорът на правосъдната палата избухна от крясъци " Убийци ". Десетки близки и другари на Митко за следващ път пристигнаха, с цел да следят процеса. По-рано през днешния ден част от тях бяха пред постройката на прокуратурата, с цел да стачкуват.

В залата прокурорът Димитър Костов настоя Районният съд да разпита Рангел Бизюрев. Адвокатката на близнаците Светлана Званчева дефинира настояването като незаконосъобразно. Въпреки това арбитър Здравчев отсече, че е належащо да чуе посочения за палач. Той отхвърли и да пусне братята Динкови на независимост, каквото искане направи адвокатката им.

Решението му беше посрещнато от бурни крясъци " Браво! ", а на излизане хората от Цалапица изпратиха близнаците с " Гробари ".

" Нито моите клиенти, нито аз имаме срещу да бъде разпитан Рангел Бизюрев в качеството на очевидец ", съобщи адвокатката на близнаците Светлана Званчева след делото. Според нея не е верен отводът Динкови да бъдат пуснати от ареста. " Както чухте, с оглед публичния напън, съдът удостовери ограниченията им за неотклонение. Което е неприемливо и ще апелирам ", отсече тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР