Новият руски закон, с който се опростява процедурата за украинците

...
Новият руски закон, с който се опростява процедурата за украинците
Коментари Харесай

ЕС няма да признае паспортите, които Русия издава на украинци

Новият съветски закон, с който се опростява процедурата за украинците да получат поданство в Руската федерация, е още едно жестоко нарушаване на суверенитета на Украйна. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел в своя профил в Туитър.

Той добави, че Европейски Съюз няма да признае тези паспорти, припомняйки още веднъж към този момент признатата при започване на юни декларация на страните членки, в която категорично се показва, че Европейски Съюз осъжда опитите на Русия принудително да интегрира елементи от украинските територии.

Припомняме, че преди дни съветският президент Владимир Путин подписа декрет за облекчение на процедурата за издаване на съветски паспорти за лица, непрекъснато пребиваващи в Украйна и на територията на сепаратистките Донецка и Луганска национални републики. Съгласно него жителите на Украйна, ДНР и ЛНР, както и лицата без поданство, само че непрекъснато пребиваващи на техните територии, имат право да аплайват за съветско поданство по опростена процедура.

Този декрет бе предшестван от други два сходни от края на май, когато Путин облекчи процеса за даване на съветско поданство на украински жители от окупираните от руснаците Херсонска и Запорожка области, както и на украински деца без наставнически грижи и недееспособни лица от Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области.

Европейският съюз няма да признае тези паспорти, издадени като част от нападателната война на Русия против Украйна, прибавя в коментара си Борел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР