Новият руски боен робот „Маркер“, който се смята за конструктор

...
Новият руски боен робот „Маркер“, който се смята за конструктор
Коментари Харесай

В Магнитогорск ще изпълнят първата демонстрация на бойния робот “Маркер”

Новият съветски военен робот „ Маркер “, който се счита за конструктор за отработка на бойните дейности на бъдещето, за първи път ще извърши демонстрационен ход в Магнитогорск сред 15 и 17 октомври. Това бе обявено от пресслужбата на Фондацията за перспективни проучвания.

„ В Магнитогорск ще се организира първото демонстрационно излизане с автоматизирано пробутване на маршрута и самостоятелно ръководство на придвижването в градски условия и на пресечена околност “, оповестяват в пресслужбата, написа "Поглед инфо ".

Придвижването на робота ще се следи от работна група на научно-техническия съвет на Военно-промишлената комисия.

„ По време на първия стадий от плана са основани две верижни платформи за отработване на технологиите за наземната роботехника, снабдени с унифицирани модули за потребно натоварване и модули за касетъчно стартиране на голям брой безпилотни апарати.

Всеки безпилотен уред може да извършва задания, както в състава на група, по този начин и самостоятелно “, прецизираха от Фонда.

За опциите на „ Маркер “

На верижната платформа на робота е подложен модул, който има шест самостоятелни оси на въртене. На него могат да се слагат два типа оръжие или принадлежности, които могат да се местят без значение едни от други.

„ Скоростта на обръщането на детайлите на потребното натоварване е 100 градуса в секунда, което дава опция значително да се покачат характерностите на скоростта и точността “, означиха във фонда.

При това „ Маркер “ получава цялостна информираност за околното пространство на разстояние над 100 м. Това дава опция да оператора навреме да внесе промени в действието на робота.

Роботехничната платформа „ Маркер “ е взаимен план на Националния център за развиване на технологията и главните детайли на роботехниката на ФПИ и Неправителствени организации „ Андроидна техника “ (разработчикът на антропоморфния робот „ Фьодор “).

Предполага се, че този военен робот ще стане съществена отработка за взаимно взаимоотношение на наземните роботи, безпилотната авиация и специфичните елементи. „ Маркер “ се нарежда като конструктор за основаването на модели за водене на бойните дейности на бъдещето.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР