Новият роман на Милен Русков Чамкория ще се превърне в

...
Новият роман на Милен Русков Чамкория ще се превърне в
Коментари Харесай

Явор Гърдев ще постави пиеса по "Чамкория" на Милен Русков

Новият разказ на Милен Русков " Чамкория " ще се трансформира в театрална режисура. Режисьор ще е Явор Гърдев, а премиерата ще е евентуално към Коледа в спектакъл " 199 ".

Новината заяви във " Facebook " артиста Захари Бахаров, който най-вероятно ще извършва основната роля. " Гърдев/Русков/Бахаров е ситуацията ", написа той в обществената мрежа.

Подобно на " Възвишение " " Чамкория " наблюдава една ера от българската история - 20-те години, през очите и цветистата тирада на инцидентен участник в нея, водача на такси Славе. Наскоро Милен Русков разгласи, че редуцира романа си, появил се напролет в два тома, с цел да влезе в едно книжно тяло. Откъс от книгата и може да прочетете тук.

През ноември пък ще е премиерата на кино лентата по " Възвишение ", сниман от режисьора Виктор Божинов. Третият разказ на Милен Русков бе приспособен и в сполучлива театрална режисура от драматурга Александър Секулов и режисьора Иван Добчев за пловдивския спектакъл. Повече детайлности за театралната акомодация на " Чамкория " ще има най-рано след месец, сподели пред " Дневник " режисьорът Явор Гърдев. В момента той също има премиерна режисура - " Пияните " на Иван Вирипаев в Малък градски спектакъл " Зад канала ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР