Новият президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)

...
Новият президент на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън)
Коментари Харесай

Кои бяха първите лидери, с които разговаря новият президент на САЩ

Новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в организира първи телефонни диалози с непознати водачи - с канадския министър председател Джъстин Трюдо и мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, предадоха международните организации.

Разговорът на Байдън с Трюдо е траял към 30 минути и беше избран като сърдечен от канцеларията на канадския министър председател. Двамата водачи са се договорили да се срещнат идващия месец, с цел да реализиран прогрес по възобновяване на дълбокото и стабилно другарство сред Канада и Съединени американски щати, се споделя в изказване от канцеларията на Трюдо.

Двамата водачи са разискали битката с пандемията, опазването на околната среда и тесните двустранни стопански връзки. Те са разискали за първи път и пораждащия дискусия сред двете страни въпрос - петролопровода Кийстоун Ек Ел, подкрепян от Отава, само че блокиран от Байдън. Трюдо е изразил разочарованието на Канада по отношение на решението на Съединени американски щати.

Петролопроводът трябваше да доставя към 800 000 барела нефт дневно от Албърта в Канада до крайбрежието на Тексас на Мексиканския залив, преминавайки през Монтана, Южна Дакота, Небраска, Канзас и Оклахома.

В диалога на Байдън с Лопес Обрадор пък двамата са разискали миграцията, пандемията и съдействието. Разговорът е бил прелестен и с звук на почитание, се споделя къс туит на Лопес Обрадор.

Той се организира малко откакто мексиканският водач сподели, че американското Управление за битка с опиатите е изфабрикувало обвинявания за трафик на опиати против някогашния мексикански министър на защитата Салвадор Сиенфуегос. Въпросът е мотив за триене сред двете страни.

Бившият министър бе задържан през октомври в Лос Анджелис по обвинявания, свързани с опиати. В отговор Мексико заплаши да наложи ограничавания върху работата на сътрудници на американското Управление. После прокурори в Съединени американски щати се съгласиха да снемат обвиняванията и да върнат Сиенфуегос в Мексико.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР