Новият президент на САЩ Джо Байдън планира най-голямото увеличение на

...
Новият президент на САЩ Джо Байдън планира най-голямото увеличение на
Коментари Харесай

Реформа! Байдън готви най-големия данъчен скок от 1993 г.

Новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява най-голямото нарастване на налозите от 30 години, което ще бъде включено в идващия пакет с помощи за стопанската система. Той ще последва неотдавна утвърдените 1,9 трилиона $, оповестява Блумбърг.

Очаква се в идната стратегия за възобновяване харчовете да са още повече, което постанова държавното управление да прибегне до увеличени източници на финансиране. Затова се обмисля покачване на корпоративните налози и облагането на американците с най-високи приходи.

Според проекта корпоративният налог ще се вдигне от 21 на 28%, увеличеният налог върху приходите ще засегне печелещите над 400 000 $, ще се вдигне имотното облагане и данъкът върху финансовата облага за човеци с доходи над Щатски долар 1 млн. годишно. От Белия дом към този момент не разясняват тематиката.

Тя отразява съществени обещания, направени от демократа по време на предизборната му акция. Така Байдън ще поправя орязването на налозите, което Тръмп направи през 2017 година То засегна главно корпорациите и богаташите, само че не и междинната класа.

Увеличението включва приемане на законодателство, което би трябвало да влезе в действие през 2022 година То би трябвало да донесе доходи сред 2 и 4 трлн. $ до края на десетилетието. Според Блумбърг плануваните промени са опция да бъдат финансирани планове в инфраструктурата и климатичните промени, да бъде увеличено подпомагането за по-бедните американци и да се реализира по-голяма правдивост в самата данъчна система.

През 2020-а фискална година дефицитът в Съединени американски щати доближи рекордните 3,1 трилиона $, а държавният дълг - 28 трилиона, напомня Блумбърг.

Междувременно Сенатът утвърди индианката Деб Халанд за министър на вътрешните работи на Съединени американски щати. Това е първият случай в американската история, в който представител на коренното население става министър. Четирима сенатори републиканци гласоподаваха дружно с сътрудниците си демократи в поддръжка на Халанд, която бе утвърдена с 51 гласа “за” против 40 “против”.

Халанд е представителка на племето лагуна пуебло. Според формалния ѝ уебсайт тя е 35-о потомство жителка на Ню Мексико. Вътрешното министерство е отговорно за стопанисването на земите, които са федерална благосъстоятелност. То взема решение по какъв метод ще бъдат употребявани естествените запаси и дали да даде позволение за действия като фракинга. Министерството дава отговор и за политиката на държавното управление към индианците.

През 2018 година Деб Халанд отново направи исторически пробив, като стана една от първите две представителки на коренното население, които влязоха в Конгреса. Избирането ѝ за министър се посреща на нож от някои индустриални групировки, съгласно които нейните позиции по въпросите на екологията постоянно са крайни.

Тя е една от най-големите поддръжнички на новата Зелена договорка, която планува фрапантни ограничения за битка с измененията на климата и с икономическото неравноправие. Според нея климатичната рецесия е “предизвикателството на нашата епоха”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР