Новият премиер на Ливан ще бъде 75-годишен бивш финансов министър,

...
Новият премиер на Ливан ще бъде 75-годишен бивш финансов министър,
Коментари Харесай

Познато лице ще е новият премиер на Ливан

Новият министър председател на Ливан ще бъде 75-годишен някогашен финансов министър, заяви БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.
Ливанските политически сили се договориха за нов министър председател – това е някогашният финансов министър Мухамад Сафади.
Информация, представена в локални медии, гласи, че новото държавно управление ще бъде формирано от " технократи и политици ". Според локален ефирен канал партията " Мустабал ", ръководена от някогашния министър председател Саад Харири, ще бъде показана в държавното управление, само че не и от известни персони.
Сафади е управлявал разнообразни министерства в Ливан, а от 2011 до 2014 година е бил министър на финансите в държавното управление на Наджиб Микати.
В Ливан участниците в цивилен придвижвания от 17 октомври блокираха съществени пътища в цялата страна за две седмици. Поради всеобщите манифестации банките, държавните институции, университетите и учебните заведения не работеха. Заради митингите министър председателят Харири подаде оставката си на 29 октомври.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР