Новият председател на Общинския съвет във Варна вече е ясен.

...
Новият председател на Общинския съвет във Варна вече е ясен.
Коментари Харесай

Избраха новия председател на Общинския съвет във Варна

Новият ръководител на Общинския съвет във Варна към този момент е явен. С 31 гласа ЗА (при нужни 26), 1 невалидна бюлетина и 1 - не поддържам, на високия пост се качи инж. Христо Димитров от коалиция " Алтернативата на жителите ", съобщи кореспондент на Varna24.bg .

В гласуването не участваха съветниците на ГЕРБ, МК Български глас, Движение за права и свободи и Съюз на демократичните сили.

Сред първите и съществени задания, стоящи пред локалния парламент той открои в първото си слово добър бюджет, положителни решения, реализирането на всички положителни хрумвания от политическите обединения.

Инж. Христо Атанасов Димитров е роден на 07.10.1958 година в град Добрич. През 1977 година приключва строителен колеж " Пеньо Пенев “ – град Добрич. Любовта към строителството е от дядо му по майчина линия. От 1977 година до 1982 година учи и приключва Висше национално военно строително учебно заведение " Ген. Благой Иванов " - град София, с инженерна компетентност " Строителство на здания и уреди – структури “.

През 1982 година стартира работа в поделението на Строителни войски в град Варна. Работи като взводен пълководец, по-късно като механически началник, началник на механически отдел и основен инженер на полк. През това време приключва и второ висше обучение в МЕИ - София със компетентност " Патентно-лицензионна активност “.

През 1991 година, дружно със своя съвипусник, сътрудник и другар Пламен Андреев, стартира работа по основаване и развиване на строителна компания " Планекс “. От 1993 година е съучастник във компания " Планекс " ЕООД, а от 2002 година инж. Христо Димитров става шеф на " Планекс " ООД с съществена активност – сложно строителство и инженеринг на здания. Последствие са развити производства на алуминиеви и пластмасови дограми и структури, произвеждане на бетон и произведения от бетон и мостра на строителна армировка.

След 2002 година, " Планекс “ ООД развива интензивно капиталова активност и продажба на недвижими парцели. Създава се " Планекс Холдинг “ ООД, което управлява активността на 11 дъщерни сдружения, опериращи на територията на цялата страна.

От 2019 година след осъществено преструктуриране на сдруженията в " Планекс Холдинг “ ООД и систематизиране на дейностите и собствеността сред съдружниците, Христо Димитров остава едноличен притежател на капитала на " Планекс Холдинг “ ООД и " Планекс “ ЕООД.

Инж. Христо Димитров взе участие интензивно в управлението на строителния отрасъл. Два мандата е ръководител на регионалното посланичество на КСБ (Камара на строителите в България) - от 2013 година до 2019 година През това време става заместител - ръководител на КСБ (София), а от 2022 година е ръководител на контролния съвет в КСБ.

Инж. Христо Димитров е фамилен. Има наследник, щерка и три внучки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР