Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав

...
Новият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Станислав
Коментари Харесай

Новият шеф на КЕВР не очаква токът да поскъпне значително след мораториума

Новият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране Станислав Тодоров не чака да има доста покачване на цените на тока за бита след отпадане на мораториума, само че отхвърли да влиза в елементи:

" Би било рисково да върша такава прогноза, без да съм се срещнал с данните и да съм получил анализите. Това, което мога да кажа, мотор на настояването за увеличение на цените, а точно нарасналите разноски за високи софтуерни загуби на енергоразпределителните сдружения, това към този момент е обезвредено. В този смисъл моето очакване е да няма трагични промени в част " Повишаване на електрическа енергия за битовия консуматор " ".

Станислав Тодоров добави, че решението за отпадане на мораториума върху цените на тока, парното и водата ще вземе Народното събрание, а те биха могли да оказват помощ тяхното решение с разбори.

Днес Тодоров публично пое поста ръководител на регулатора от Иван Иванов, който подчертава върху независимостта на Комисията при вземането на решенията за цените на тока, парното и водата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР