Новият популистки министър-председател на Словакия Роберт Фицо заяви в четвъртък,

...
Новият популистки министър-председател на Словакия Роберт Фицо заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Словакия обявява спиране на военната помощ за Украйна

Новият популистки министър-председател на Словакия Роберт Фицо съобщи в четвъртък, че държавното управление му стопира военната помощ за Украйна.

Фицо сподели на депутатите, че страната " към този момент няма да доставя оръжия на Украйна ", повтаряйки обещанията, дадени по време на предизборната му акция, само че въпреки всичко ще доставя филантропична помощ на своя разкъсван от война комшия.

„ Ще поддържа нулева военна помощ за Украйна... Незабавното прекъсване на военните интервенции е най-хубавото решение, което имаме за Украйна. Европейски Съюз би трябвало да се трансформира от снабдител на оръжия в миротворец “, добави той.

Фико, който ще участва на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел в четвъртък, също изрази опълчване на глобите против Русия.

" Няма да гласоподавам за никакви наказания против Русия, в случай че не забележим разбори на тяхното влияние върху Словакия ", той сподели.

" Ако би трябвало да има такива наказания, които ще ни навредят, както множеството наказания, не виждам причина да ги поддържам. "

Фико приказва ден след назначението на трипартийното му съдружно държавно управление.

Тя включва лявата Smer-SD на Фицо, крайнодясната и проруска SNS и Hlas-SD, отделила се партия от Smer.

Smer-SD завоюва общото гласоподаване предишния месец за обещания за преустановяване на военната помощ за Украйна, предизвиквайки опасения по отношение на пукнатини в западната поддръжка за Киев.

След успеха на неговата партия Фицо сподели, че „ хората в Словакия имат по-големи проблеми от (справянето с) Украйна “ и прикани за мирни договаряния, защото „ по-нататъшни убийства няма помогнете на всеки ".

Културизъм, бързи коли и мизогиния: словашкият популист Робърт Фицо се завръща на власт

Коалиционният сътрудник SNS споделя непоколебимата антибежанска изразителност и популистки пристрастености на Фицо.

Нейният проруски ръководител и някогашен ръководител на Народното събрание Андрей Данко сподели през юли, че окупираните от Русия територии не са били " исторически украински ".

Той е прочут с това, че се ръкува с съветския президент Владимир Путин, като си прави селфи с ръководителя на съветската Държавна дума Вячеслав Володин и се обръща към съветския външен министър Сергей Лавров с „ скъпи приятелю “.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР