Новият политически проект на ген. Стефан Янев ще се казва

...
Новият политически проект на ген. Стефан Янев ще се казва
Коментари Харесай

Изтече името на новата партия на Стефан Янев - „Велика България“

Новият политически план на ген. Стефан Янев ще се споделя „ Велика България”,потвърдиха пред „ Труд” източници, осведомени от близко с партийното є строителство.

Досега се смяташе, че тя ще се споделя „ България над всичко”. Но деятели на плана в страната издават, че името ще е " Единна България ",предаде Struma.com.

Политическото раздробяване на част от обединенията в обединението съгласно всички, с които беседва медията, е налице, светът е в рецесия, а на нови избори явно се разчита да бъдат някакво решение.

„ Пълната импотентност на президентския план „ Продължаваме промяната” се потвърди, пострада Конституцията, която беше подценена, а скъпоструващият компромис с документите на премиера Кирил Петков не оправда безпринципността на структурата на коалицията”, означиха изрично политически анализатори.

На въпрос с това име ли ще се записва групировката, отговорът бе: „ Това е работното име, което все още събира най-голямо утвърждение измежду настоящи офицери и резервисти от българската армия”. Партията ще се цели в патриотичните, само че и в русофилските настроения у нас.

Последните на пръв взор бяха предпазени от позицията на ген. Янев във връзка с позицията на страната ни за рецесията в Украйна, който ясно сподели, че „ авантюристичният и неузрял метод в политиката е извънредно рисков, изключително предвид на военния спор в Украйна, неговите измерения и евентуални последствия”.

Янев се разграничи от Кирил Петков и Политическа партия още в навечерието на желаната му оставка, само че не завоюва поддръжката на Българска социалистическа партия, тъй като на „ Позитано” 20 от дълго време подозираха, че някогашният министър на защитата е с висок рейтинг и би дръпнал от оределия червен електорат при образуването на нова партия.

“Велика България” безусловно ще занули „ Продължаваме промяната”, а бъдещата групировката имала първичен позитивен облик в дипломатическите представителства.

В редиците на Българска социалистическа партия има сериозен интерес към политическия план, който приготвя Янев. Активистите споделят, че са обезверени, че при последващи избори Българска социалистическа партия би имала по-добър резултат спрямо този на последния избор.

„ Ясно е, че щом една партия тръгне надолу, няма доста механизми, които да я изведат на водещи позиции. Освен това присъединяване на Българска социалистическа партия в актуалното ръководство, ще довърши левицата”, разясняват социалисти. И утвърждават антинатовските настроения, поддръжката за русофилството и националния интерес, а на тази основа „ Българска социалистическа партия ще се окаже сериозен контейнер на партийни фрагменти за Стефан Янев”.

Проблемът, който стои пред „ Велика България”, е форсирането на учредяването на плана, който бил заплануван да излезе на избори през септември. „ Ще се наложи да вършим взаимни отстъпки с фрагментите, което е риск в този момент”, означиха сбито близки до бъдещата генералска групировка.

Предсрочни избори през юни е срокът, който към този момент е закрепен в политическия ѝ календар. Въпрос на дни е да се очертае профилът ѝ - дали ще има време за регистрация или още веднъж ще се прибегне до съдружна платформа, по сходство на „ Продължаваме промяната”.

Фактор в бъдещата партия се чака да бъде и подалата оставка като зам.-министър на защитата Ралица Симеонова, която работи доста добре с Янев.

„ Нямам обструкции във връзка с присъединяване в съюзни формати. Не одобрявам обаче състояние, при което българските политици не пазят съответно ползите ни в тези съответни формати. Не утвърждавам конформисткия метод, който ни трансформира в гумен щемпел за одобряване на непознати решения, взети за нашата държава”, отговори Симеонова на въпрос от поддръжници във фейсбук, дали решението е България да напусне НАТО

Източник: Труд, Struma.com
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР