Новият подводен дрон на Русия с ядрени оръжия може да

...
Новият подводен дрон на Русия с ядрени оръжия може да
Коментари Харесай

Машината на Страшния съд на Путин може да предизвика 100-метрови цунамита

Новият подводен дрон на Русия с нуклеарни оръжия може да заличи цели крайбрежни градове, оставяйки ги под водата поради 100-метрови радиоактивни цунамита, предизвестява специалист, представен от Business Insider.

Физикът и откривател на нуклеарните оръжия Рекс Ричардсън се притеснява, че в случай че бъде детониран подводният дрон, който се счита, че може да носи нуклеарна бойна глава с мощ от 50 до 100 мегатона, може да провокира цунами и талази с височина повече от 100 метра, оставяйки крайбрежни градове и пристанища необитаеми за един век.

Пред медията Ричардсън съобщи, че нуклеарно оръжие с мощ от 20 до 50 мегатона може да провокира цунами като през 2011 година и даже по-голямо. По думите му допустимо е вълните да доближат 100 метра.

Но съгласно Грег Спригс, физик и специалист по нуклеарни оръжия, допустимо е да се образува цунами, само че потребление на нуклеарно оръжие под водата е " глупава загуба на доста положително нуклеарно оръжие ".

Той също се съмнява, че нуклеарно оръжие на дрон може да генерира същата сила като цунами.

За съпоставяне земетресението и цунамито край Япония през 2011 година е освободило 9,3 милиона мегатона тротилов еквивалент сила, милиони пъти по-мощно от пуснатата над Хирошима бомба през 1945 година, която е 15 000 тона тротилов еквивалент.

Новото оръжие на Русия, наречено " Машината на Страшния съд на Путин ", беше оповестено от съветския президент Владимир Путин по време на тирада в Москва при започване на март. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР