„Новият план отчита характеристиките на Омикрон, както и необходимостта от

...
„Новият план отчита характеристиките на Омикрон, както и необходимостта от
Коментари Харесай

Сербезова: Планът ни отчита характеристиките на Омикрон

„ Новият проект регистрира характерностите на Омикрон, както и нуждата от съгласуваност сред всички министерства. Ще вършим математическо моделиране за развоя на пандемията, с цел да не изпадаме в обстановка, в която да затваряме всичко за 24 часа”, разяснява здравният министър проф. Асена Сербезова по време на представянето на Националния проект за справяне с COVID-19. Тя добави, че плановите интервенции се стопират, с цел да се обезпечат повече интензивни кревати за пациенти с COVID-19.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че се трансформира и медийната тактика във връзка с COVID-19.

„ Считаме, че една осведомителна акция, която е учредена на лозунги за имунизиране е непродуктивна и би отблъснала по-голямата част от хората, а точно – колебаещите се. Една от концепциите в медийната ни политика е, несъмнено, че решението за имунизация е самостоятелно, само че то има отзив за публичното здраве”, сподели Сербезова.

„ Ще продължаваме да организираме и срещи с разнообразни заинтригувани страни в бранш „ Здравеопазване”. Целта ни е да подобрим разговора и да представим изгодите от имунизирането като статистика. Разработваме огромна осведомителна акция във връзка с ваксинацията”, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР