Новият пилотиран космически кораб на Русия, който ще замени застаряващите

...
Новият пилотиран космически кораб на Русия, който ще замени застаряващите
Коментари Харесай

Новият руски пилотиран кораб Федерация получи името Орел, ще лети с хора чак през 2025-та година

Новият пилотиран галактически транспортен съд на Русия, който ще размени застаряващите “Союз ”-и, най-сетне получи дълго чаканото си мъжко име – и то е “Орел ”. 

Освен това Русия се отхвърля да изстрелва кораба на борда на ракета “Союз 5 ”, вместо това се връщат старите проекти за изстрелването му с ракета “Ангара А5П ”. 

Поради следващата преформулировка, налице са най-новите отлагания. Корабът няма да дебютира в безпилотен режим преди 2023-та година, а първият пилотиран старт ще е реалност чак през 2025-та година.

Другите вести около срещата на Владимир Путин с управлението на Роскосмос, състояла се на територията на космодрума Восточний на 6-ти септември, са следните: идващият полет на ракета от серията “Ангара ” от Плесецк би трябвало да се състои “до или след новогодишните празници ”, а първият полет на ракета “Ангара-А5 ” от Восточний се възнамерява за август 2023-та година. Освен това Русия стартира да строи ракета “Союз 6 ”, която ще употребява моторите “РД-180 ”. Това са същите мотори, които Неправителствени организации “Енергомаш ” строи за потребностите на американската космонавтика от години, само че Русия в никакъв случай не ги е употребила за личните си цели. 

Макет на “Федерация ”. Photo credit: Roscosmos

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР