„Новият парламент - силата е в твоя глас“ и последни

...
„Новият парламент - силата е в твоя глас“ и последни
Коментари Харесай

Посланията на партиите броени дни преди вота: Илхан Кючюк от ДПС

„ Новият парламент - силата е в твоя глас “ и последни предизборни участия на водачи и водачи на листи в ефира на „ Тази заран “.

Илхан Кючюк от Движение за права и свободи показа посланията на партията:

„ Движение за права и свободи е политическа мощ, която е потвърдила своята опция и своя капацитет през годините. Време е обаче да кажем, че страната има потребност от основни промени в образованието, в опазването на здравето, в обществената политика, по тази причина Движението за права и свободи излиза със своя доста амбициозна стратегия, учредена на два европейски целта – зеленият пакт и дигитализацията. Те ще доведат до несъмнено икономическо развиване “.

Пенсии и заплати

„ Не избираме популисткия метод да даваме предизборни обещания. За нас разковничето е в стопанската система. “

Така отговори на въпрос за размера на пенсиите и заплатите Кючюк.

„ Голяма част от предизборната ни акция беше фокусирана върху стопанската система – Брутният вътрешен продукт – за 11 години ръководство на ГЕРБ е пораснал със 160%, при присъединяване на Движение за права и свободи за 8 години в ръководството порасна с 260%. Движение за права и свободи върна 16 милиарда дълг, ГЕРБ съумя да направи по този начин, че имаме 20 милиарда дълг. “, сподели още той.

Ваксините и Европейски Съюз

Според кандидат-депутата от Движение за права и свободи казусът с имунизациите е посочил недъзите освен у нас, само че и в европейски проект.

„ Трябва да се сътвори мрежа от правила и обща политика за опазване на здравето. Предстои предефиниране на индустриалната политика, доставката на артикули може да се възвърне посредством европейски запаси. Но нямаме организация, нови структури би трябвало да се основат. Например по медикаментите и други организации би трябвало да има. Това ще помогне за по-добро включване на България в процесите на Европейски Съюз и ще разкрие нови работни места “, счита Кючюк.

Спорът със Скопие - за свадите и договарянията с Европейски Съюз

Според Илхан Кючюк има предпочитание за партньорство в Северна Македония.

„ Поне декларативно, представители на ръководещата партия и на опозицията го демонстрират това “, сподели той.

Кючюк призна, че доверието е нарушено и би трябвало да се върнем към устоите на контракта за добросъседство:

„ Трябва да има договаряния след изборите, общата история е неизменима част и би трябвало да представим параметрите за общо бъдеще “, сподели кандидат-депутатът от Движение за права и свободи.

„ Не бих споделил, че има публична политика за език на омразата, само че има разнообразни организации на неофициална политика и в София, и в Скопие. Един шовинизъм поражда различен “, счита Кючюк.

Той изясни, че още в самото начало на акцията е сподели, че ще се върне евентуално на работното си място в Брюксел като евродепутат и не подвежда гласоподавателите си.

Не имам вяра, че ГЕРБ може да реформира страната си, по тази причина не може да се продължава по същия метод, сподели още Кючюк.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР