Новият парламент наложи мораториум върху решенията на правителството на ГЕРБ

...
Новият парламент наложи мораториум върху решенията на правителството на ГЕРБ
Коментари Харесай

Парламентът наложи мораториум върху решения на правителството на ГЕРБ

Новият парламент наложи мораториум върху решенията на държавното управление на ГЕРБ в оставка, който ще важи до назначението на нов кабинет.

Предложението, направено поотделно от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и от ръководителя на ПГ на " Изправи се! Мутри вън " Мая Манолова, беше подкрепено от 151 депутата, като единствено от ГЕРБ не се включиха в гласуването.

Двата плана бяха обединени в решение да се наложи мораториум на кабинета върху възлагането на концесии, в това число установяване на концесионно заплащане, даване на позволения за търсене и изследване на подземни благосъстояния, вдишване и даване на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дълг, промени в състава на органите за ръководство и надзор на държавните обществени предприятия, държавни лечебни заведения, сдружения с над 50% държавно присъединяване и други, осъществяване на разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначение на лица на висши обществени длъжности, назначения в държавната администрация.

По предложение на зам.-председателя на Народното събрание Татяна Дончева беше препоръчано да се добави и " върху дейностите на държавните органи ". То обаче беше признато при второ гласоподаване, защото на първото нямаше кворум в пленарната зала.

От ГЕРБ обявиха, че мораториумът е противоконституционен.

" Ако желаете да спрете всички концесии, всички покупко-продажби, всички назначения, би трябвало да извършите държавно управление, а не да занимавате час и половина цяла България с вашите несъответстващи изявления от всички страни. Намираме се в здравна рецесия, в обществени и стопански усложнения. Намираме се на ръба на политическа рецесия, тъй като никой от вас не е споделил договаря ли сега за някакво държавно управление ", обърна се Тома Биков към опозицията, която има болшинство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР