Новият пакет от военна помощ за Киев, одобрен наскоро от

...
Новият пакет от военна помощ за Киев, одобрен наскоро от
Коментари Харесай

Джейк Съливан: Помощта на САЩ няма да може веднага да промени коренно ситуацията на бойното поле в Украйна

Новият пакет от военна помощ за Киев, утвърден неотдавна от Конгреса на Съединени американски щати, няма да може незабавно да промени радикално обстановката на бойното поле. Това съобщи помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан на събитие, проведено от вестник " Файненшъл таймс "  във Вашингтон, оповестява ТАСС.

Както отбелязва изданието, Съливан към момента чака триумфи за съветската войска в Украйна „ в близко бъдеще “. По думите му, не би трябвало да се чака ново украинско контранастъпление преди 2025 година Неговите вероятности ще зависят до много огромна степен от утвърждението на възможни следващи пакети от помощ от Конгреса и Белия дом, уточни помощникът на американския водач.

В същото време Съливан счита, че получената помощ ще помогне на Киев да удържи фронта и да приготви почвата за ответни дейности. Той обаче означи, че тези прогнози ще бъдат настоящи, единствено в случай че Джо Байдън успее да бъде избран отново за президент на Съединени американски щати през ноември тази година.

На 24 април Байдън подписа утвърден от Конгреса законопроект за обновяване на доставките на оръжие за Украйна на обща стойност 61 милиарда $. Както акцентира съветското външно министерство, даването на военна помощ на Киев единствено усложнява разрешаването на спора в Украйна.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР