Новият пакет от макрофинансова помощ за Украйна в размер на

...
Новият пакет от макрофинансова помощ за Украйна в размер на
Коментари Харесай

Орбан: С 50-те милиарда няма да се закупуват оръжия, а ще се подкрепи украинската икономика

Новият пакет от макрофинансова помощ за Украйна в размер на 50 милиарда евро няма да бъде употребен за закупуване на оръжия за въоръжените сили на Украйна, а за поддръжка на украинската стопанска система, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан по радио в своето пояснение за повдигането на ветото върху предлагането.

" Въпросните 50 милиарда евро няма да бъдат изхарчени за оръжия, а ще бъдат употребявани, с цел да се подсигурява, че банкрутиралата украинска страна няма да се разпадне. Украйна, във връзка с украинската стопанска система, се срина. Ако американците и ние, европейците, не изпращаме оръжия, можете да пандизите магазина, това значи, че няма пенсии, няма заплащания, няма лечебни заведения, няма нищо “, съобщи той.

Според Орбан времето е на страната на Русия и салдото на силите няма да се промени в интерес на Киев, макар че Европейски Съюз мисли по различен метод.

Ден преди този момент всички 27 водачи на Европейски Съюз на среща на върха в Брюксел се съгласиха да провиснал 50 милиарда евро на Украйна. Унгария, която преди този момент блокира множеството решения за Украйна, въпреки всичко се съгласи на тази стъпка.

Макрофинансовата помощ за Украйна от 17 милиарда под формата на безплатни средства и 33 милиарда под формата на заеми е предопределена за 2024-2027 година, подлежаща на годишен отчет от Европейската комисия и диспути в Европейския съвет. Европейски Съюз ще утвърждава и стопира заплащанията с квалифицирано болшинство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР