Новият орган Съвет за наблюдение ще следи за прилагането на

...
Новият орган Съвет за наблюдение ще следи за прилагането на
Коментари Харесай

Мая Манолова: Новият орган Съвет за наблюдение ще следи за правата на хората с увреждания

Новият орган Съвет за наблюдаване ще следи за използването на политики за отбрана на правата на хората с увреждания. Това сподели омбудсманът Мая Манолова при показване на новия Съвет за наблюдаване на хората с увреждания.
  ``
реклама
Съветът е мониторингов орган, който има за задача да реализира наблюдаване за използването на политиките за отбрана правата на тази уязвима група, както и да съблюдава осъществяването в най-пълна степен на Конвенцията на Организация на обединените нации за хората с увреждания. Председател на новия орган е омбудсманът Мая Манолова. Той се състои от 9-членен състав. Те имат 4-годишен мандат. 

Мая Манолова увери, че ще държи на публичността и прозрачността в работата на Съвета за наблюдаване и че той няма да бъде привилегия за избрани лица от неправителствените организации, които ще бъдат показани в него, в това число и за специалистите от нейния екип. 
 
" Ще заложа на положителното съдействие с институциите, неправителствените и цивилен организации и хората с увреждания “, добави тя. " Имаме желание да бъдем дейни, да не замълчаваме по нито един проблем ", посочи Манолова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР