Новият Opel Movano е тук. Той е по-модерен, по-удобен за

...
Новият Opel Movano е тук. Той е по-модерен, по-удобен за
Коментари Харесай

Opel Movano задава нова посока в света на вановете

Новият Opel Movano е тук. Той е по-модерен, по-удобен за работа.  Оборудван е с голям брой системи за асистенция и технологии.

 „ Кокпитът “ на новия Movano е структуриран, като съвременен мобилен офис. С общо 22 места за предпазване на предмети, разполагаем е обилие от пространство за всевъзможни потребности в всекидневието. Интелигентни дизайнерски решения като жабката FlexTray с потенциал до 10,5 литра, която може да бъде отваряна като чекмедже, вършат живота по-лесен. Седалката с въздушно окачване дава опция на лидера да пътува удобно.

Както и преди, новият Movano ван е разполагаем в четири дължини и три височини, с до 4,5 тона оптимално възможно тегло и 17 кубически метра товарен размер. Още от завода разполагаем на клиентите са общо 150 разнообразни разновидността на трансформации. В взаимозависимост от разновидността, Movano може да транспортира до пет европалета. Това значи, че налице е Movano за съвсем всевъзможни потребности. Благодарение на новите ръкохватки на страничните стени и LED осветлението, товарното поделение е още по-използваемо.

С към 170 000 броя продадени до момента, Movano е бестселър в Е-сегмента на вановете. Той постоянно заема място в челната десетка за последните 10 години. С 20 000 до 25 000 броя на година, продажбите на Movano са нарастнали с до 40 % спрямо 2013 година. Новият, по-мощен, по-ефективен и по-практичен Movano е детайл от тактиката за напредък на лекотоварната гама на Opel, включена в стратегическия проект PACE! за реализиране на устойчива доходност и облага.

Високо равнище на сигурност: помощник за страничния вятър, предизвестие за съществуване на обект в мъртвата зона, камера за назад виждане

Множество системи за асистенция на лидера, които се оферират за първи път в Movano и не са част от оборудването на съперниците, вършат шофирането по-комфортно и на първо място по-безопасно. Подобрена видимост се обезпечава от системите за предизвестие за съществуване на обект в мъртвата зона на видимост на лидера и системата за назад виждане “Rear Vision ”. Предлагана към този момент за Combo, специфичната камера на Movano демонстрира на лидера какво се случва зад автомобила, когато той се движи; при фургона с преградна стена сред кабината и товарното поделение, към този момент не е належащо лидерът да разчита на външните огледала. Изображението се демонстрира на 7.0-инчов екран. Когато лидерът включи задна предавка, камерата се изключва и изображението се обезпечава от друга камера за заден ход. Новата система от камери ще се предлага като част от пакета “Easy Park & Sight ” (лесно паркиране и обзор) включващ още и предни и задни датчици за паркиране.  

Системата за предизвестие за съществуване на обект в мъртвата зона предотвратява произшествия с други участници в пътното придвижване, като да вземем за пример велосипедисти. Движещи се обекти като колела или мотоциклети, които лидерът всекидневно не може да види от шофьорското място, се разпознават благодарение на ултразвуковите датчици. Ако те открият съществуване на нещо в мъртвата зона, се задействат LED предупредителни светлини в съответното външно огледало. Системата стартира да алармира, като премигва, когато лидерът задейства мигача от съответната страна.

Системата за предизвестие за овакантяване на лентата се задейства при скорости по-високи от 30 км/ч. Ако Movano напусне лентата непреднамерено, системата задейства сигнална тревога и изобразява предизвестие на осведомителния екран. Предните и задните датчици вършат паркирането по-лесно. При маневриране със скорости по-ниски от 12 км/ч, благодарение на ултразвукови датчици се предизвестява лидера за съществуване на обекти пред и зад автомобила. Това става посредством звуков сигнал и предизвестие на осведомителния екран на лидера. Ако е конфигурирана мултимедийна система, на 7.0-инчов екран се изобразява зоната зад автомобила.

Асистентът за непряк вятър е друга значима система в новия Movano. Големите коли, като ванове и фургони са уязвими към странични ветрове, изключително на мостове. В такива условия, общоприетият помощник за непряк вятър резервира контрола върху автомобила, активирайки ESP (водачът е осведомен за това със знак за вятър на осведомителния дисплей). Стандартното съоръжение включва автоматизирани предни чистачки и автоматизирано активиращи се къси светлини.

Множеството системи за асистенция в новото Movano в допълнение усъвършенстват сигурността на пасажерите. Седалките с огромен брой настройки прибавят комфорта, помагайки на лидера да не се уморява даже след доста изминати километри. Опционалните удобни седалки за лидера и пасажера до него оферират лумбална опора. Ако Movano постоянно се движи по неравни повърхности, по достолепие ще бъде оценена шофьорската седалка с въздушно окачване. Водачът може да настрои метода на усвояване на вибрациите според личните се стремежи.

Широк избор: Movano   за всевъзможни потребности

Повече от 150 версии на Movano се оферират още от завода – от фургони, шаси-кабини и платформи-кабини, пътнически версии, бордови, самосвали и с обособени надстройки върху шаси кабина. Фургоните Movano се оферират с дължина на товарния отсек от до 4,38 м, до 2,14 м височина и до 17 м3 товарен размер. В взаимозависимост от моделния вид, общото възможно тегло доближава 4,5 тона, с оптимален потребен товар от 2,4 тона. Movano е отличен избор и във връзка с прикачния това и може да тегли ремарке с тегло до 3,5 тона.

Opel има предпочитание да направи живота на клиентите си по-лесен. За тази цел новият Movano предлага разнообразни съоръжения улесняващи работата в товарния отсек. До втората и третата колонка са инсталирани ръкохватки които вършат достъпа по-лесен, а LED светлини усъвършенстват видимостта в задната част на фургона. Плъзгащите се порти са задоволителни за товарене на европалет. В взаимозависимост от версията, товарното поделение може да побере до пет европалети.

Свързана работна станция на колела: един съвременен мобилен офис

Новият интериор основава усещане за съвременно работно място. Новият Movano предлага 22 опционални места за предпазване на предмети с общ размер от 104 литра.  На разположение са ергономично завършени отделения със или без капаци, в това число в облицовките на вратите. Жабката от страната на пасажера FlexTray, която се издърпва, като чекмедже е изключително практична. Тя побира до 10,5 литра и в нея могат да бъдат съхранявани документи с размер  A4  без нужда от прегъване.

Дисплеят на инфоразвлекателната система и навигацията са оптимално интегрирани в новото арматурно табло. В новото Movano премиера прави системата Navi 50 IntelliLink Pro. Усъвършенстваната технология е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto и по този метод обезпечава отлична съгласуваност. Тя е по-бърза от своя предходник, с капацитивен, 7.0-инчов сензорен екран, който прави работата с нея по-комфортна и ергономична. Смартфоните се свързват посредством Bluetooth или USB. Нова функционалност за Movano е безжичното зареждане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР