Новият областен управител на София Вяра Тодева демонстрира необяснимо двойствено

...
Новият областен управител на София Вяра Тодева демонстрира необяснимо двойствено
Коментари Харесай

Губернаторката Вяра брани с надежда и любов МОЧА от съда

Новият регионален шеф на София Вяра Тодева показва необяснимо двойствено държание към настояването на софиянци за унищожаване на омразния монумент на руския окупатор от центъра на столицата. Тодева действително бойкотира и Решение на Столичния общински съвет, от 09.03.2023 година – за унищожаване на монумента, който е обществена общинска благосъстоятелност. В  изявите си Тодева се афишира за махането на паметника и твърди, че е подхванала всички нужни дейности, а действително се оказва, че саботира процеса и търси административни хватки за оцеляването на паметника, оповестява Фактор.бг.

На 04.08.2023 година регионалният шеф и основател на Продължаваме Промяната Вяра Тодева подава тъжба против решение на Административен съд София град (АССГ). Същата тъжба тя внася в съда и на 21.08.2023 година – откакто декларира в това време пред обществото, че извършва правосъдното решение и е упълномощила планове, експертизи, съгласувания. За тези дейности научи Faktor.bg от свои източници в Столична община, като информацията бе доказана и от АССГ. Решението на Темида реално  отхвърля жалбата на назначения от Румен Радев регионален шеф Митко Михайлов, който се опита да спре осъществяването на Заповедта на  основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура и не предприе никакви дейности за осъществяването на Решението на СОС за премахването на МОЧА.

Необяснимо остава действието на Тодева да нападна правосъдното решение, което удостоверява влезлия в действие административен акт за бъдещето на плочата.

Въпреки това си скрито деяние, Тодева разпорежда и извършва първата част на Заповедта – лимитира достъпа до монумента. По какви аргументи не извършва втората – остава неразбираемо. Междувременно й е обещано наставление и от районната администрация – да провежда премахването и на нелегално възобновената плоча с надпис, че българите са признателни на руската войска. 

След като излиза наяве за показаната на два пъти пред съда тъжба, госпожа Тодева взема решение да поправи „ грешката “ да апелира законосъобразното решение на АССГ и на 01.09.2023 година е направила отвод от подадената от самата нея тъжба, надявайки се да замаже абсурда. 

На този стадий регионалният шеф и Столична община бойкотират и заповедта на основния проектант на София - за ограничение на достъпа до паметника и унищожаване на плочата, която столичната организация на Българска социалистическа партия сложи нелегално, откакто бе счупена през февруари. Няма пояснение до в този момент и за какво Столична община, макар решение на СОС не е сложила осведомителна табела на паметника, която би трябвало да изяснява пропагандния му темперамент.

София и България чакаха до началото на септември монументът да бъде отстранен. Но очевидно и на злокобната дата 9-ти септември руският боец с повдигнат в ръката шмайзер ще продължава да стърчи безочливо в небето на натовска и европейска България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР