Новият наставник на Байерн (Мюнхен) даде дълга пресконференция преди утрешното

...
Новият наставник на Байерн (Мюнхен) даде дълга пресконференция преди утрешното
Коментари Харесай

Тухел: Тук има играчи, които винаги съм искал да тренирам, ще искаме от всички да стигнат предела на възможностите си

Новият ментор на Байерн (Мюнхен) даде дълга конференция преди утрешното дерби с Борусия (Дортмунд), в която приказва по редица тематики.

За идването си в Байерн и първите дни в клуба

“Тук има доста играчи, които постоянно съм желал да упражнявам. Казах на тима, че доста се веселя на всички. Съставът на следващия ден ще бъде доста неправдив, тъй като към момента нямам задоволително усещания.

Работа, сън, ястие, след това отново по този начин. Това беше първата ми седмица. Разбира се, имаше доста усещания. Чувствах се като на едномесечна работа. Винаги бях изтощен вечер и подготвен още веднъж за идващия ден. Беше изтощително, само че в това време беше най-хубавото нещо, което съществува. Много съм признателен, че съм част от този клуб.

Семейството ми живее наоколо. Години наред минавах около " Алианц Арена " за работата си още в Аугсбург. Ето за какво в този момент се усещам доста добре, любувам се на всеки ден. Да работя толкоз покрай родния си град и родната си страна е особено ".

За първичните си усещания, подготовката и идните седмици

“Тук има доста играчи, които постоянно съм желал да упражнявам. Казах на тима, че доста се веселя на всички. Съставът на следващия ден ще бъде доста неправдив, тъй като към момента нямам задоволително усещания.

Не се концентрирах доста върху разбора на миналите мачове. Искаме да гледаме напред. Опитахме се да въведем няколко процеса на тренировките. Колкото по-дълго работим дружно, толкоз повече усещания ще получим.

Това несъмнено са седмиците на истината. Април и май са значими седмици за Байерн, когато би трябвало да се завоюват трофеи. Обикновено клубът е привикнал да води в шампионата и може би се концентрира върху други надпревари, само че в този момент не е по този начин. "

За мача с Борусия (Дортмунд)

“Това е огромен мач. Искаме да се върнем на върха на таблицата. Няма да станем първенци, в случай че спечелим, само че и няма да отпишем купата, в случай че не спечелим. Но, несъмнено, успеха ще изпрати огромен сигнал. Това е значим мач за Бундеслигата и за нас. Трябва да приемем предизвикването като тим. Но играчите и клубът са привикнали с него. Това е огромен мач и се надяваме да сме подготвени. Трябва да се борим за всяка купа.

Някои играчи се завърнаха доста късно от интернационалната отмора. Чувстваме страхотна сила и чакаме с неспокойствие утрешния ден. Мачът, несъмнено, е доста значим. Ставаше дума най-много за това да свикнем един с различен. Усетих, че всички мислят за мача ”.

За проблемите, които имаше в Дортмунд

" Мисля, че в този момент е по-добре да не приказваме за това. Оттогава са минали шест години. Мина прекалено много време, с цел да тая засегнатост. Това не е заслужено нито за мен, нито за тях. Очаквам с неспокойствие да се срещна с хората там на следващия ден ”.

За връзката с Ули Хьонес и шефовете на Байерн

" За мен беше доста значимо да приказвам с него. Ули Хьонес е Байерн. Казах му, че ще направя всичко допустимо, с цел да се грижа за неговия клуб. Затова желаех да му благодаря. В ежедневната работа моите контакти са Херберт Хайнер, Оливер Кан, Хасан Салихамиджич и Марко Непе ".
 Само 10 играчи на Байерн се сбогуваха с Нагелсман Само 10 играчи на Байерн се сбогуваха с Нагелсман
За Кимих и Горетцка, които изрекоха разочарованието си от освобождението на Нагелсман

" Леон и Йошуа споделят това, което е разбираемо и изцяло обикновено. Разбира се, че Кимих е основен състезател за мен. Той е човек, който въплъщава клуба и е безспорен образец за експерт. Важно е да подкрепям близки връзки с всички капитани - Ману (Нойер), Томас (Мюлер), Йошуа (Кимих).  Те са въплъщение на  Байерн, тъй че е подарък да работя с тях. Всички те към този момент имат впечатляваща кариера. Йошуа има основна роля с Леон. Нямам никакви запаси към това, което споделиха ”.

За Льорой Сане

" Искаме да изведем всеки до лимита на опциите му. Това зависи най-много от самия състезател. Подписването на контракт с Байерн изисква психическа мощ. Играчът би трябвало да е подготвен да стига до лимита на опциите си всеки ден. Това става с дребни стъпки, ден след ден. "

За своя темперамент и персона

" Определено към този момент съм по-спокоен. Но изключението удостоверява правилото, като да вземем за пример случая с Антонио Конте. Може би съм прекомерно огромен футболен почитател и обичам играта прекалено много. Няма никакво значение дали ще съм на страничната линия на 35 или на 49 години. Аз съм прочувствен ”.

За Челси и ПСЖ

Когато ме уволниха от Челси, това беше потрес. Срещата продължи единствено 3-5 минути в 8:00 часа сутринта. Всички си мислехме, че сме на прав път и имаме повече време да изградим нещо. Сега открих ново предизвикателство и съм благополучен да бъда тук. Имахме положителни връзки с хората там в Челси. Все още имам доста другари в Челси и това няма да се промени.

Французите в Байерн са щастливи, че към момента мога да приказвам няколко думи на френски. Хубаво е да общуваш с играчите на техния език. Много съм благополучен от опита си в чужбина ”.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР