Новият министър-председател на Пакистан Имран Кан обяви, че страната ще

...
Новият министър-председател на Пакистан Имран Кан обяви, че страната ще
Коментари Харесай

Новият премиер на Пакистан съкрати прислугата си от 524 души на двама

Новият министър-председател на Пакистан Имран Кан разгласи, че страната ще вкара ограничения за ограничаване на разноски за да натрупа средства за облекчение на дълга си. Той ще даде персонален образец, като редуцира броя на полагащата му се прислуга и продаде бронираните коли, с които разполага офиса му.
По време на първото си телевизионно послание към нацията Кан приказва за визията си за " нов Пакистан ", за потребността от промяна в обществената система, понижаване на бедността и задълженията.
" Формирали сме неприятния табиет да живеем от заеми и помощи от други страни. Никоя страна не може да просперира по този метод. Трябва да стоим на личните си крайници ", съобщи министър председателят, предава The Guardian.
Критикувайки " колониалния метод на мислене " и разточителния живот на пакистанския хайлайф, Кан съобщи, че ще живее в дребна тристайна къща, вместо в резиденцията, полагаща се на министър-председателя. Той възнамерява да има единствено двама домашни помощници при планувани за позицията му 524-ма.
Кан също по този начин разгласи, че ще продаде бронираните против патрони коли на офиса си, с цел да помогне със средствата на държавния бюджет - смела постъпка, като се има поради, че в Пакистан ислямистките терористи към момента съставляват огромна опасност.
" Искам да кажа на народа си - ще пребивавам елементарен живот, ще спестя парите ви ", съобщи министър председателят. Той също по този начин прикани богатите да заплащат налозите си: " Това е ваша отговорност. Мислете за заплащането на налози като за джихад.
65-годишният Имран Кан е крикет легенда и доста известна персона в Пакистан. Той стана министър-председател, откакто партията му победи в изборите това лято.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР