Новият министър на отбраната на Германия ще бъде социалдемократът Борис

...
Новият министър на отбраната на Германия ще бъде социалдемократът Борис
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Стана ясно кой е новият министър на отбраната на Германия

Новият министър на защитата на Германия ще бъде социалдемократът Борис Писториус. Новината заяви немската държавна пресслужба.

Писториус е министър на вътрешните работи в провинция Долна Саксония от 2013 година. 62-годишният правист е бил и кмет на Оснабрюк. Той е член на управлението на социалдемократическата партия на канцлера Олаф Шолц, който му има цялостно доверие.

По-рано през днешния ден министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек разгласи, че приоритет в работата на новия министър на защитата на Германия ще бъде доставката на съществени бойни танкове за Украйна.

" Това решение ще бъде първата точка от дневния ред на Борис Писториус ", съобщи Хабек.

Припомняме, че през вчерашния ден министърът на защитата на Германия Кристине Ламбрехт подаде оставка след непрестанни рецензии към нейното ръководство на стратегиите за рационализация на армията и доставките на оръжия за Украйна.

Оставката на Ламбрехт идва в внимателен миг, защото Шолц е изправен пред възходящ напън да направи още една забележителна крачка напред в даването на военна помощ за Украйна, като се съгласи да достави бойни танкове " Leopard 2 ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР