Новият кораб на Параходство Български морски флот (БМФ) носи името

...
Новият кораб на Параходство Български морски флот (БМФ) носи името
Коментари Харесай

Новият кораб на Параходство Български морски флот носи името Славянка

Новият транспортен съд на Параходство " Български морски флот " (БМФ) носи името " Славянка ", оповестиха от пресцентъра на сдружението.

От компанията прецизират, че церемонията по повдигането на флага е извършена през днешния ден в китайския цех, където е издигнат плавателният съд. Вдигането на флага е в деня, в който в страната ни се отбелязва 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, напомнят от БМФ.

Кръстница на новия транспортен съд е Катя Мутафова – чиновник в направление " Чартъринг " в Параходството. Плавателният съд е осмият от поръчаната от БМФ серия от дванадесет 32 150-тонни кораба за насипни товари, вид " лейкър ".

Първият капитан на новопостроения транспортен съд е к.д.п. Иван Стефанов Тодоров, а първи основен монтьор – инж. Георги Траянов Колев.

Новият " Славянка " е четвъртият в историята на Параходство БМФ транспортен съд с това име. Първият е клас " Либърти – рудовоз " (дедуейт 11 047 тона), издигнат в Ню Орлиънз, Съединени американски щати, през 1945 година, който е в състава на БМФ е от 1967 до 1972 година

Вторият е 24 574-тонен транспортен съд за насипни товари " Славянка " издигнат във Варна през 1978 година Той е в употреба до 2011 година Третият е 32 252-тонен бълкер, издигнат през 2012 година в Китай. В състава на БМФ е от 2016 до 2020 година

Българска телеграфна агенция напомня, че вначалото на юли бе вдигнат флага на предходния транспортен съд от поръчката на БМФ - " Мусала ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР